LAGANI "ULOV"
Bura "počastila" Posedarce sipom
Piše: Hina | Objavljeno 12.2.2012 u 14:57.
ZDNews.hr

Foto: Vevernji.hr


Nakon što je sredinom proteklog tjedna orkanska bura na otoku Pagu izbacila velike količine raznih vrsta ribe, bura je ovoga puta "počastila" mještane Posedarja i to sipom.

Na obalu i u plićak, olujno more sinoć je izbacilo više stotina kilograma sipe. Prema priči starijih mještana Posedarja, ovakav događaj se ne pamti od 1956. godine kada se isto dogodio pomor ribe. Mnogi su zbog toga sinoć prošetali posedarskom obalom u Novigradskome moru i samo pokupili "ulov".

Inače, orkanska bura još je ove srijede na obalu u Posedarju izbacila veliku glavatu želvu, za koju stručnjaci kažu da je prava rijetkost u Novigradskome moru. Dan prije iz mora na žale i škrape otoka Paga orkanska bura i olujno more izbacili su cijela jata ribe i sipa. I to razne vrste, ali najviše je bilo arbuna, grugova i sipa.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.