TUŽNE VIJESTI
Umrla Whitney Houston!
Piše: Tportal.hr | Objavljeno 12.2.2012 u 4:32.
Američka pjevačica i glumica Whitney Houston preminula je u 48. godini života, a tu tužnu vijest agenciji Reuters potvrdio je u subotu glasnogovornik njezine obitelji
ZDNews.hr


Whitney Houston, svojedobno jedna od najvećih zvijezdi svjetske glazbene scene, preminula je u 48. godini, a tu vijest potvrdio je medijima i obiteljski glasnogovornik. Uzrok i mjesto smrti još uvijek nisu poznati.

Whitney Houston odrasla je u New Jerseyju, pjevala je prvo u crkvenom zboru, a zatim i u njujorškim klubovima. Prije potpisivanja ugovora s glazbenom producentskom kućom Arista Records bavila se i manekenstvom.

Najveće pjevačke uspjehe ostvarila je tijekom 80-tih i 90-tih godina prošlog stoljeća, kad je i višestruko nagrađivana za svoje pjesme. Zapaženu filmsku ulogu ostvarila je u filmu tjelohranitelj (Bodyguard). Album s glazbom iz filma osvojio je 1994. godine Grammyja za album godine te postao najprodavaniji soundtrack svih vremena, a naslovna pjesma, I Will Always Love You, jedan od najprodavanijih singlova u povijesti glazbe.

Njezin sterlovit pad započeo je udajom za Bobbyja Browna, od kad navodno datira i njezina ovisnost o opijatima. Više puta se nakon liječenja pokušavala vratiti na glazbenu scenu, no bezuspješno.

Whitney Houston je s više od 140 milijuna prodanih albuma pri vrhu liste najprodavanijih svjetskih glazbenika. Poznata kao Glas (The Voice) zbog moćnog pop-gospel vokala, bila je uzor mnogim R&B i pop glazbenicima.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.