ACTA
VIDEO U većim gradovima prosvjedi protiv ACTA-e: Za slobodni internet i protiv praćenja komunikacije
Piše: Index.hr | Objavljeno 11.2.2012 u 15:01.
ZDNews.hr


DANAS se u više hrvatskih gradova održavaju prosvjedi protiv ACTA-e.

Prosvjedi protiv ACTA-e stižu u Hrvatsku: Izborite se za svoje pravo na slobodni internet!

Prosvjedi će se održati u Zagrebu (u 15 sati ispred Ministarstva vanjskih poslova na Zrinjevci), Splitu (u 15 sati na Peristilu), Rijeci (u 15 sati kod Radio Rijeke), Osijeku (u 15 sati na Trgu Ante Starčevića) i Puli (u 15 sati na Forumu).



Borba protiv ACTA-e u Hrvatsku je službeno stigla u četvrtak, kada je haktivistički kolektiv Anonymous srušio internetske stranice Ive Josipovića. Podsjećamo, hrvatski je predsjednik podržao ACTA-u i odmah na sebe navukao bijes online zajednice.

Brojni prosvjedi po Europi već su urodili plodom pa su tako Poljaci, Česi i Slovaci odbili ratificirati ugovor, a protiv ACTA-e se pobunio i bugarski premijer. Pridružite nam se i dajte svoj doprinos, poručuju organizatori.

Sudionici prosvjeda zamoljeni su da ne dolaze s obilježjima političkih stranaka ili nevladinih udruga, a poželjno je da na sebi imaju obilježja hakerske skupine Anonymous.

Radi se o dalekosežnom sporazumu čiji je cilj usklađivanje međunarodnih standarda zaštite autorskih prava u glazbenoj, filmskoj, farmaceutskoj, modnoj industriji i nizu drugih koje su često žrtve krađe intelektualnog vlasništva. Prema ACTA-i, pružatelji internetske usluge morat će nadgledati sve aktivnosti svojih korisnika ne bi li pronašli moguća kršenja autorskih prava. Vlasnici zaštitnih znakova i vlasti bi dobili goleme ovlasti tijekom istraživanja potencijalnih sumnjivaca, uključujući i narušavanje privatnosti.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.