58 FRAKTURA
Na Kirurgiji završilo 129 Zadrana
Piše: Teuta Babajko, Zadarski list | Objavljeno 10.2.2012 u 20:34.
Nakon pada na snijegu i ledu, od subote je liječničku pomoć u zadarskoj Općoj bolnici zatražilo 129 osoba. Među njima je bilo 58 osoba s različitim frakturama, odnosno lomovima, dok su ostali, odnosno 71 osoba uslijed pada zadobila je ozljede bez lomova, kazao je dr. Nakić
ZDNews.hr

Ivan JAMIČIĆ, Foto: Zadarski list


Za razliku od bolnice u Splitu prepune ozlijeđenih osoba koje su zbog vremenskih neprilika zadobile lomove nakon pada zbog snijega i poledice, u zadarskoj Općoj bolnici situacija nije ni približno tako dramatična. To potvrđuje dr. Dario Nakić, ravnatelj Opće bolnice Zadar, pojašnjavajući da na Odjelu za kirurgiju od prošle subote, dakle otkako je pao snijeg ima osjetno više posla nego prije, no situacija ne zahtijeva nikakve izvanredne napore niti pojačana liječnička dežurstva.

- Nakon pada na snijegu i ledu od subote je liječničku pomoć u zadarskoj Općoj bolnici zatražilo 129 osoba. Među njima je bilo njih 58 osoba s različitim frakturama, odnosno lomovima, dok su ostali, odnosno 71 osoba uslijed pada zadobila je ozljede bez lomova. Pojedine frakture zahtijevale su operativni zahvat, zbog čega je nekoliko osoba hospitalizirano, kaže dr. Nakić, dodajući da su Zadrani uglavnom lomili ruke i noge, a potom i kukove.

Gledajući po danima, najviše posla bilo je u ponedjeljak i utorak kad se snijeg počeo otapati te se voda ledila na niskim temperaturama. Ljudi su padali po ledu, pa je u ta dva dana liječničku pomoć na Odjelu za kirurgiju zatražilo 78 osoba.

- U subotu smo imali pet fraktura, u nedjelju 11 fraktura i 14 padova s udarcima, no bez lomova. Ponedjeljak je donio više posla, 41 osoba je zatražila liječničku pomoć, od kojih je 14 imalo slomljene kosti, a 27 ih je prošlo bez lomova. U utorak je na Odjel kirurgije zbog pada na snijegu i ledu došlo 37 osoba, od kojih je 17 imalo frakture, a 20 ih je prošlo bez lomova, govori dr. Nakić, nastavljajući da je u srijedu već bilo manje posla, 21 osoba je zatražila liječničku pomoć, među kojima ih je 11 imalo različite frakture.

Unatoč povećanom opsegu posla Odjel za kirurgiju u zadarskoj Općoj bolnici normalno funkcionira. Prema riječima dr. Nakića, ljeti tijekom turističke sezone u Općoj bolnici Zadar mnogo je više posla nego sada, pa su liječnici naviknuli raditi u takvim uvjetima. Za nove vremenske neprilike, koje najavljuju meteorolozi već sutra navečer, kako tvrdi dr. Nakić, zadarska Opća bolnica je spremna.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.