PRAVOVREMENI HGSS
Iz zametenog sela Kom pokraj Gračaca spašen 69-godišnjak
Piše: Slobodna Dalmacija | Objavljeno 10.2.2012 u 14:24.
ZDNews.hr

Foto: Arhiva


Iz snijegom odsječenog sela Kom na putu prema Gračacu, zadarski pripadnici HGSS-a u četvrtak navečer spasili su 69-godišnjeg muškarca koji je dva dana prije pao i ozlijedio nogu.

Zameteni šumski put do sela probio je mobilni tim sa terenskim vozilom Quad Polaris sa gusjenicama i vitlom nakon čega su 69-godišnjaku imobilizirali već jako natečenu nogu i prebacili ga do očišćene ceste Gračac-Knin na kojoj je čekala ekipa Hitne medicinske pomoći iz Gračaca.

- Radilo se, naime, o 4,5 kilometara neasfaltiranog šumskog puta sa snježnim nanosima pa bi i situacija iziskivala dugotrajniji transport na skijama takozvanom haski-zapregom sa više potrebnih ljudi da nije došlo do probijanja s posebnim vozilom - rečeno je u zadarskom HGSS-u koji je dojavu o ozlijeđenom 69-godišnjaku zaprimio oko 16.10 sati iz županijskog centra 112.

- Osoba je bila u velikim bolovima i sumnjali smo na prijelom noge. Kako do sela nema ceste, već se potrebno proći po šumskom neasfaltiranom putu koji ralica ne može očistiti odmah je poslan mobilni tim sa terenskim vozilom koje se pokazalo primjerenim za terene gdje se ni jedan terenac ne može probiti.

Ostatak članova HGSS Zadar je bio u pripravnosti za slučaj da se vozilo ne uspije probiti, te bude potreban transport na skijama- priopćeno je iz HGSS-a koji apelira građanima kako putem poziva na 112 mogu ostvariti kontakt sa službama koje su osposobljene i opremljene djelovati u svim vremenskim uvjetima i na svim zahtjevnim terenima.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.