Zadar: branitelji se stavili na raspolaganje kriznom stožeru
Piše: Slobodna Dalmacija | Objavljeno 9.2.2012 u 20:23.
ZDNews.hr

Foto: Arhiva


Nekoliko stotina zadarskih branitelja, okupljenih u 15 udruga, uputilo je dopis kriznom stožeru Grada Zadra i Zadarske županije, u kojem ističu da se stavljaju na raspolaganje za sve eventualne nadolazeće elementarne nepogode. Ističu i da su spremni sudjelovati i u akcijama koje prelaze mogućnosti državnih institucija.

- Poučeni iskustvom nedavnih elementarnih nepogoda diljem naše zemlje, a isto tako zabrinuti zbog najave novih vremenskih neprilika, mi dolje potpisane braniteljske udruge stavljamo se na raspolaganje kriznom stožeru Grada Zadra i Zadarske županije za sve eventualne elementarne nepogode. Svaka od navedenih udruga će oformiti timove koji će biti spremni odazvati se. Isto tako, u slučajevima koji prelaze mogućnosti državnih institucija kao što su policija, vatrogastvo i slično, mi ćemo biti voljni i spremni sudjelovati u bilo kojoj akciji - navedeno je u dopisu, koji potpisuje Branimir Ražov, predsjednik udruge „Damir Tomljanović Gavran“ koja okuplja branitelje iz ratnog Centra za obuku u Šepurinama.

- S inicijativom je upoznat zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić, koji ju je podržao. Upitani smo i treba li nam pomoć u alatu, no mi uglavnom imamo sve što je potrebno - kazao je Ražov.

Uz ovu udrugu, branitelji koji žele pomoći u nedaćama koje bi mogle uslijediti u najavljenim vremenskim nepogodama u petak i tijekom predstojećeg vikenda, su članovi udruga HVIDRA Zadar, Udruga hrvatskih dragovoljaca iz Domovinskog rata, Udruga maloljetnih dragovoljaca, Nezavisni dragovoljci hrvatski, „Žene u Domovinskom ratu“, Udruga dragovoljaca HRM, Udruga Veterana vojne policije, Udruga dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata 112. Brigade HV, Udruga Hrvatski domobran, Udruga hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a, Udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata, Udruga dragovoljaca veterana iz Domovinskog rata, Udruga „Prvi hrvatski redarstvenik“, te Udruga „Zavjet“.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.