DUZS apelira: Pripremite se za novi snijeg
Piše: Slobodna Dalmacija | Objavljeno 8.2.2012 u 13:59.
ZDNews.hr

Arhiva


Zbog najava djelomičnog smirivanja vremena do noći s četvrtka na petak, kada se ponovno očekuje mjestimično stvaranje snježnog pokrivača ponajprije u Gorskome kotaru, Lici i Dalmaciji - i na obali, i u unutrašnjosti, vjerojatno i na otocima, Državna uprava za zaštitu i spašavanje apelira na sve službe na terenu i građane da pristupe intenzivnijem čišćenju snijega, posebice pješačkih zona te prilaza institucijama i ustanovama.

- Građanima preporučamo da obnove zalihe namirnica, opreme za čišćenje i ostalog što smatraju da će im biti potrebno za nadolazeće dane, obzirom da se od petka poslijepodne te tijekom subote, prema najavama DHMZ-a, očekuje zamjetnije padanje i stvaranje novog snježnog pokrivača.

Svima koji nemaju izrazitu potrebu preporučamo da se ne upućuju na put, posebno ako nemaju odgovarajuću zimsku opremu.

Građanima u područjima zahvaćenim vremenskim neprilikama savjetujemo da ostanu u svojim kućama i ne izlaze ako nije nužno kako bi se otklonile ili svele na najmanju moguću mjeru opasnosti od ozljeđivanja ili eventualnog smrzavanja sa smrtnim posljedicama.

Za sve značajnije događaje, posebno one u kojima zbog vremenskih neprilika može doći do ugrožavanja zdravlja i sigurnosti građana, upućujemo građane da nazovu broj 112 kako bi im na najbrži način bila omogućena pomoć nadležnih službi - poručuju iz DUZS-a.


Upozorenje DHMZ-a za srijedu:
Na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije jaka i olujna bura postupno će slabiti. U sjevernim i istočnim krajevima jutros iznimno hladno, ponegdje s maglom.

Pomažu i specijalci

Državna uprava za zaštitu i spašavanje stavila je na raspolaganje pripadnike Državnih intervencijskih postrojbi (DIP), koji su u mogućnosti helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) dostavljati pomoć u hrani i lijekovima stanovništvu u najugroženijim područjima.

Pripadnici Državnih intervencijskih postrojbi stacionirani su u Divuljama te će biti angažirani sukladno procjenama Stožera zaštite i spašavanja Splitsko-dalmatinske te Šibensko-kninske županije.

IZGLEDI VREMENA ZA NAREDNA TRI DANA

DHMZ – Očekuje se prolazno smirivanje vremena. U srijedu djelomice, povremeno i pretežno sunčano. U četvrtak ujutro u unutrašnjosti s mjestimičnom maglom, a zatim se očekuje postupno naoblačenje, na južnom Jadranu mjestimice kiša i snijeg. U petak umjereno do pretežno oblačno. U Gorkom kotaru, Lici i unutrašnjosti Dalmacije povremeno snijeg, nošen burom moguć je i mjestimice na sjevernom Jadranu, a na južnom Jadranu kiša i snijeg. Puhat će većinom slab i umjeren sjeveroistočnjak, na Jadranu će na prijelazu od srijede na četvrtak jaka i olujna bura prolazno oslabiti. Temperatura bez znatnije promjene, a u četvrtak u unutrašnjosti iznimno hladno jutro.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.