Nagibni vlak iskliznuo kod Malovana, među putnicima i ukrajinska futsal reprezentacija
Piše: Slobodna Dalmacija | Objavljeno 7.2.2012 u 13:48.
ZDNews.hr

dubrovacki.hr


Nagibni vlak na relaciji Split-Zagreb oko 11 sati iskliznuo je iz tračnica u blizini postaje Malovan na pruzi između Knina i Gračaca.

Kako neslužbeno doznajemo, u vlaku nema ozlijeđenih, ali svjedoci govore da je prednji vagon naišao na sniježni zapuh, a potom je iskliznuo iz tračnica.

Željeznički promet na tom dijelu Ličke pruge je prekinut, a putnici očekuju da im "Hrvatske željeznice" u pomoć pošalju vlak iz smjera Gospića.

Među putnicima vlaka je i ukrajinska reprezentacija Futsala koja je u ponedjeljak navečer u Splitu odigrala utakmicu s Hrvatskom reprezentacijom.

Jutros od 10,15 sati zatvorena je i Dalmatina u pravcu Zagreba jer je1 na dionici između Dugopolja i čvora Vučevica došlo je do proklizavanja šlepera. Do daljnjeg je obustavljen promet u smjeru Zagreba.

112: Grijanje u vlaku još radi

- Za putnike je organiziran prijevoz vlakovima koji su već krenuli prema mjestu nezgode, budući da pristup cestama nije moguć. Grijanje u vlaku radi - javio je 112.

- Prema prvim informacijama uzrok iskliznuća je nalet na nanos snijega na pruzi. Zbog nezgode se otkazuju vlakovi br. 524 i 525 koji bi iz Zagreba za Split trebali krenuti u 14.04 sati odnosno iz Splita za Zagreb u 14.41 sati.

Normalizacija željezničkog prometa na toj dionici očekuje se u večernjim satima.
Na ostalim dionicama pruga vlakovi u daljinskom prometu kasne do sat vremena, a u lokalnom i prigradskom prometu nema većih kašnjenja.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.