Facebook danas slavi 8. rođendan
Piše: metro-portal.hr | Objavljeno 5.2.2012 u 14:29.
Ma koliko se vama činilo da je ovdje oduvijek, najpopularnija socijalna mreža danas slavi tek osmi rođendan
ZDNews.hr


Facebook se toliko uvukao u svaku poru života da je stvarno teško povjerovati da na današnji dan slavi tek osmi rođendan. Servis pokrenut za studente Harvarda u tih se osam godina rašrio brže od šumskog požara, dosežući svaki kutak zemaljske kugle.

Trenutno Facebook ima gotovo 850 milijuna korisnika, zdrobivši putem do vrha u prah MySpace, Friendster i još nebrojene slične stranice koje su pokušale zajahati na val odušeljenja mogućnostima povezivanja internetom.

Pametna politika i ne baš pretjerano razbacivanje novcem u prvim danima dovelo je do toga da je javna ponuda tek deset posto dionica glavna vijest svih svjetskih naslovnica, a procjene idu toliko daleko da se ozbiljno računa s ukupnom vrijednošću Facebooka od fantastičnih 100 milijardi dolara.

Ukoliko to bude istina, Mark Zuckerbeg će postati 6. najbogatiji Zemljanin, što je definitivno sjajno postignuće za lika iz harvardskog doma koji sa svojom ekipom, Eduardom Saverinom, Dustinom Moskovitzom i Chrisom Hughesom razmišlja kako najbolje ocijeniti komade na webu ....

Danas Facebook ima 2 tisuće zaposlenika, uredi su već u 15 zemalja svijeta, a prošlogodišnji promet od reklama bio je 3.45 milijardi dolara.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.