VELIKE GUŽVE Liječnicima pune ruke posla
Piše: Slobodna Dalmacija | Objavljeno 3.2.2012 u 10:58.
ZDNews.hr


Zbog nagla vala zahlađenja i iznimno niskih temperatura, zadarska Služba za hitnu medicinsku pomoć od ponedjeljka ima pune ruke posla. Promjenu vremena najgore su podnijeli kronični bolesnici, srčani i neurološki pacijenti zbog kojih je Hitna najviše i intervenirala.

- Iako je početak veljače, zadnjih dana posla imamo kao da je sredina ljeta, kada su nam inače najveće gužve. Značajno nam se povećao broj intervencija, a nažalost, bilježimo i više onih sa smrtnim ishodom. Od ponedjeljka smo imali četiri smrtna slučaja - rekao nam je šef zadarske “Hitne” dr. Vlatko Grković.

Dobra vijest je kako se već u četvrtak, sa stabilizacijom vremena, situacija smirila, a broj intervencija vratio na prosjek.

No, liječnici poručuju kako se i dalje treba pridržavati savjeta Zavoda za javno zdravstvo, odnosno izbjegavati izlaganje niskim temperaturama, posebice u ranojutarnjim i noćnim satima, što se prije svega odnosi na srčane i starije bolesnike, kao i one oboljele od respiratornih bolesti.

Također, izbjegavajte teži fizički rad na otvorenom, te sve aktivnosti koje mogu uzrokovati umaranje te ubrzano disanje na vanjskim niskim temperaturama, ali i hodanje po zaleđenoj površini radi prevencije mogućih padova i lomova.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.