Napeto na sjednici Nacionalnog vijeća HDZ-a: Šeks napao Kosoričine protukandidate
Piše: Index.hr | Objavljeno 1.2.2012 u 19:42.
ZDNews.hr

Jadranka Kosor, Foto: Index


U ZAGREBAČKOJ središnjici HDZ-a na Trgu žrtava fašizma u tijeku je sjednica Nacionalnog vijeća najveće oporbene stranke. Glavna tema je raspuštanje Gradskog odbora HDZ-a u Valpovu, koje je izazvalo raskol u HDZ-u.

Kako doznajemo, Nacionalno vijeće HDZ-a krenulo je oštrom verbalnom kanonadom Vladimira Šeksa prema protivnicima Jadranke Kosor na unutarstranačkim izborima. Šeks je oštrim riječima napao Tomislava Karamarka i Drage Prgometa.

Šeksova kritika odnosila se na "slučaj Valpovo" i reagiranja dva Kosoričina protukandidata u kojima se tražila ostavka vrha stranke. Šeks je takvo ponašanje oštro osudio, te rekao svim kandidatima da unutarstranačka kampanja HDZ-a se mora voditi na puno primjereniji način, odnosno da treba maksimalno izbjegavati iznošenje prljavog rublja u javnost.

Milinović tražio sjednicu Predsjedništva HDZ-a

"Ne znam o čemu će se razgovarati. Ali ako je tema raspuštanje GO-a u Valpovu, nije dobro da novinari to znaju, a potpredsjednici stranke ne znaju", izjavio je uoči sastanka Darko Milinović, po mnogima glavni protukandidat Jadranki Kosor za mjesto predsjednika HDZ-a.

Milinović dodaje da je zatražio sazivanje sjednice Predsjedništva HDZ-a kako bi se razgovaralo o političkim konotacijama raspuštanja GO-a valpovačkog HDZ-a. "Čudno je da se sjednica Nacionalnog vijeća održava prije sjednice predsjedništva", kaže Milinović, a podržava ga i Andrija Hebrang.

Gordan Jandroković, koji se prije nekoliko dana također okrenuo protiv Kosorice i javno poručio da raspuštanje GO-a valpovačkog HDZ-a budi sumnju u predizborni inženjering, najavio je da očekuje da će Nacionalno vijeće razgovarati o dinamici priprema unutarstranačkih izbora.

Svi protiv Kosor i Šeksa

Podsjećamo, Kosoričini protukandidati za predsjednika HDZ-a pobunili su se zbog raspuštanja GO-a valpovačkog HDZ-a jer smatraju da Kosor, pod patronatom Vladimira Šeksa, pokušava u svoju korist "naštimati" rezultate unutarstranačkih izbora. Šeks je odmah ustao u obranu svoje šefice, kazavši da određene strukture pokušavaju njega i Kosoricu "eliminirati iz HDZ-a".

U kontekst predizbornih podmetanja Kosor je stavila i napise da se protiv nje vodi istraga u sklopu afere Fimi-media, i to zbog prikrivanja novca iz crnih fondova koji je čuvan u HDZ-ovom sefu i nakon što je Kosorica naslijedila Sanadera. Kosor smatra da je pokušavaju ukloniti s političke scene jer je, kako ona to kaže, pokrenula borbu protiv korupcije i pritom se dodirnula u nedodirljive.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.