BOLNICA U MINUSU OD 10.5 MILIJUNA KUNA
Na pacijentima nema štednje
Piše: | Objavljeno 1.2.2012 u 13:45.
ZDNews.hr


Za razliku od 2010. godine, koju su zaključili u minimalnom plusu od 18 tisuća kuna, prošla godina ponovno je donijela gubitke pa je zadarska Opća bolnica poslovanje završila s minusom od 10,5 milijuna kuna.

Ova informacija ne iznenađuje ako se zna da je bolnica iz mjeseca u mjesec prosječno imala milijun kuna novih gubitaka, najviše na skupim lijekovima i medicinskome materijalu, a uz to je morala isplatiti 3,5 milijuna kuna za božićnice i regres.

S druge strane, bolnica je u ovoj godini na adresu HZZO-a fakturirala čak 48 milijuna kuna odrađenog posla iznad odobrenog limita, no taj iznos nisu uspjeli naplatiti.

- S obzirom na okolnosti i obveze koje smo morali platiti, nisam previše nezadovoljan. A ako se usporedimo s drugim bolnicama koje imaju status kao naša, onda nisam uopće nezadovoljan jer njihovi dugovi idu preko 25 milijuna kuna - kaže ravnatelj zadarske bolnice dr. Dario Nakić.

Sa starim dugom od 53 milijuna kuna, koji se vuče već godinama, ukupno dugovanje bolnice sada se popelo na gotovo 64 milijuna. Problem je, međutim, što se će ovakav trend samo nastaviti jer u bolnici više nema mjesta za štednju.

- Maksimalno smo racionalizirali naše poslovanje i nemamo više na čemu štedjeti. Sve drugo išlo bi na štetu pacijenata i smanjene razine zdravstvene zaštite. Da nismo uspjeli sami nešto uprihodovati preko sistematskih pregleda i da opremu ne dobivamo zahvaljujući donacijama, manjkovi bi bili još veći - objašnjava Nakić.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.