ČETVRTI MASTERS TURNIR U PIKADU ZADARSKE ŽUPANIJE
FOTO - Ivan Zubčić osvojio četvrti Masters u pikadu
Piše: R.I. | Objavljeno 31.1.2012 u 23:58.
ZDNews.hr

Roko Sturnela i Ivan Zubčić Foto: Arhiva


U subotu 21.01.2012. u caffe baru „Liberty“ na Bilom Brigu, održan je četvrti ovogodišnji masters turnir Zadarske županije, a okupio je 39 igrača iz svih jedanaest klubova te nekolicinu igrača koji za sada još nisu registrirani ali se uredno pojavljuju na turnirima.

Ekipe i broj sudionika:

CD Zemunik(4), Voštarnica(2), Liberty(5), Zara (2), Jazine (6), Sv.Filip i Jakov (4), Vidikovac(3), 3M(2),
Barba (1), N.Bokanjac(4), Benkovac (2), Bez kluba (4)

Najbrojniji su na turniru bili, kao i obično, igrači iz ekipe Jazine II a koji su imali i najviše razloga za
slavlje jer su upravo njihovi igrači igrali u finalu turnira, Ivan Zubčić i Roko Sturnela.

Do finala turnira Roko Sturnela je igrao odlično i nije dopuštao protivnicima previše prilika. Nakon što je u drugom kolu prošao Tomislava Žunića sa 2:1, lako se obračunao sa Andrejem Kezićem (2:0) a zatim i sa velikim rivalom Marijanom Bobanom (također 2:0) te proslavio ulazak u finale desne strane protiv Tonija Frlete (2:0). U finalu desne strane dočekao ga je Šime Buterin i pružio mu odličan otpor, ipak Roko Sturnela ide u glavno finale pobjedom od 2:1.

Drugi finalist stigao je s lijeve strane, a to je bio Ivan Zubčić. Ovoga puta ždrijeb nije bio baš naklonjem Ivanu Zubčiću ali je još gore bilo za njegove protivnike. Već u drugom kolu morao je na Ivana Buterina (4.mjesto u ukupnom poretku) i nakon što jeZubčić pogodio 180 u drugom setu,
više nije dizao ručnu te je slavio sa 2:1. Kako Ivan Zubčić nebi završio turnir bez poraza pobrinuo se njegov rođak, Luka Zubčić koji ga je savladao sa 2:0 i poslao nalijevu stranu. I.Zubčić prvo nalijeće na atraktivnog domaćeg igrača Tomislava Markića i pobjeđuje ga u vrlo neizvjesnom susret s 2:1 a zatim demostrira snagu protiv Ivana Mataka , Marijana Bobana (do sada vodećeg u ukupnom poretku) i
Šime Osijeka (sve po 2:0). U slijedeće dvije utakmice nije pružio svoju najbolju igru ali je neizvjesne završnice rutinski okrenuo na svoju stranu i slavio prvo protiv Tonija Frlete a zatim i protiv još jednog domaćeg igrača, Ivana Ražnjevića (oba puta po 2:1). U finalu desne strane čekao ga je dobro raspoloženi Šime Buterin ali ni on nije mogao izvući više od jednog seta.

U finalu turnira susreli su se drugoplasirani (I.Zubčić) i trećeplasirani (R.Sturnela) sa županijske rang liste i neizvjesna završnica je mogla početi. U susret bolje ulazi Roko Sturnela ali u oba seta promašuje čisti broj na izlazu, prvi set umjesto 20 pogađa 3x20, a u drugom setu umjesto 17 pogađa 3x17. Kako je Roku Sturneli to bio prvi poraz na turniru, imao je pravo na popravni. Ipak, u preostala dva seta Ivan Zubčić podiže svoju igru i svom
klupskom kolegi ne dopušta niti počasni set za još jednu uvjerljivu pobjedu od 2:0. Ovom pobjedom Ivan Zubčić je upisao i drugi naslov od četiri odigrana turnira te je pretekao Marijana Bobana u ukupnom poretku na županijskoj rang listi dok je Roko Sturnela ostao treći.

Za pohvaliti je treće mjesto Šime Buterina koji u zadnje vrijeme nije bio u pravoj formi ali je očito vrlo motiviran stigao na ovaj turnir i smjestio se na peto mjesto rang liste. Na puti do trećeg mjesta pobijedio je Juru Jeraka i Ivana Ražnjevića.

Domaći teren najbolje je iskoristio Ivan Ražnjević osvajanjem četvrtog mjesta pri čemu je pobjedio Ivana Mataka i Marina Šarića te je napredovao sa jedanaestog na osmo mjesto u ukupnom poretku.

Podjelom petog i šestog mjesta morali su se zadovoljiti Toni Frleta (pobjeda protiv Nina Barića) i Marin Šarić (pobjeda protiv Slavena Mateka) a to im je ujedno i najbolji ovosezonski rezultat s kojim su prilično napredovali na rang listi.

Sedmo i osmo mjesto su osvojili Luka Zubčić (osvježenje turnira, s desne strane uklonio Ivana Zubčića) i Šime Osijek (iznenađenje turnira, izbacio iz igre Nina Barića).

Krug od najboljih dvanaest zatvaraju Ivan Pavlović, Slaven Matek, Nino Barić i Marijan Boban. Do sada vodeći na županijskoj rang listi, Marijan Boban, odigrao je prilično nervozno turnir i nije pokazao sve što zna ali oni koji ga poznaju znaju da će već na slijedećem masters turniru (11.02.2012. u caffe baru Terra na Boriku) pokušati vratiti prvo mjesto i pokazati da je ovo bio samo slab dan. Na turniru je poražen od obojce konkurenata za prvo mjesta I.Zubčića i R.Sturnele.

Veliki pehist turnira je Ivan Buterin koji jednostavno nije imao sreće sa ždrijebom. U prvom kolu domaći Tomislav Markić mu je zadao dosta problema ali je prošao, u drugom tijesno gubi od Ivana Zubčića. Nalijevoj strani odličan domaći igrač Dene Paravinja a nakon toga i Slaven Matek koji ga je i izbacio s turnira. Usprkos lošijem rezultatu (17.mjesto), Ivan Buterin je zadržao četvrto mjesto na
rang listi.






Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.