"Zadarskom Fritzlu" 5 godina zatvora za 20 godina silovanja
Piše: Ivan Anić | Objavljeno 31.1.2012 u 14:13.
ZDNews.hr

Ilustracija


Jučer je na Općinskom sudu u Zadru na jedinstvenu kaznu od pet godina zatvora nepravomoćno osuđen 76-godišnjak iz okolice Zadra, što, prema mišljenju mnogih, i nije velika kazna ako se uzme u obzir da ga se teretilo za spolni odnošaj s nemoćnom osobom, rodoskvrnuće, ali i nedopušteno držanje oružja i eksplozivnih tvari,

Riječ je o slučaju koji je, nakon što je ljetos otkriven, šokirao zadarsku ali i širu javnost, a 76-godišnjak je zbog okrutnosti u medijima nazvan "zadarskim Fritzlom". On je 30 godina silovao svoju nemoćnu kćer, a zlostavljanje je započeo još dok je ona bila maloljetna i dok su živjeli u Njemačkoj.

"Fritzlu" se sudilo iza zatvorenih vrata sudnice pred sucem Ivicom Marinovićem, a teretilo ga se samo za 20 godina zlostavljanje koliko je obitelj živjela na području Hrvatske.

Kako saznajemo, sve ove godine o hororu koji je proživljavala nesretna djevojka, danas 46-godišnja žena, bila je upoznata njezina majka, no o svemu je šutjela. Zlostavljanje je prekinuto nakon što je policiju o monstruoznim očevim radnjama obavijestila sestra duševno bolesne i godinama zlostavljane žene. Nakon prijave policija im je zakucala na vrata i "Fritzla" odvela u pritvor Istražnog zatvora u Zadru.

Pretresom njihove luksuzne obiteljske kuće u zadarskom zaleđu, policajci su pronašli pravi maleni arsenal oružja. Uz legalnu lovačku pušku i pripadajuće streljivo pronađen je i jedan ilegalni plinski pištolj te dva pištolj-penkale.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.