BRONCA JE NAŠA!
U BeoAreni pala Španjolska: Hrvatska osvojila broncu na EP-u!
Piše: Index.hr | Objavljeno 29.1.2012 u 16:25.
ZDNews.hr

Hrvatska je osvojil brončanu medalju! Foto: Index


HRVATSKA rukometna reprezentacija osvojila je brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Srbiji savladavši Španjolsku rezultatom 31:27.

Hrvatska je u susret ušla zrelo i spremno, kao da se utakmica protiv Srbije nije dogodila. Čvrsta i pokretljiva 5-1 obrana na čelu s Kopljarom i Gojunom zaustavila je sve pokušaje Canellasa i Entrerriosa. Brzi protok lopte, fantastična organizacija napada i ubojiti Lacković donijeli su prednost Hrvatskoj, do 15. minute, pet golova razlike.

"Crna rupa" pred kraj prvog poluvremena

No, takva prednost trajala je vrlo kratko jer su se Španjolci uspjeli vratiti preko Thomasa i Sarmienta. Hrvatska se u 20. minuti utakmice nalazila u opasnoj mini krizi, ali ponovno se, kao i nekoliko puta na ovom prvenstvu, ukazao Marko Kopljar koji podiže rezultat na 13:11.

Dvije minute prije kraja Čupić je zaradio dvije minute isključenja i Hrvatska se s igračem manje nije uspjela obraniti. Španjolci su pred kraj poluvremena stigli na samo jedan gol razlike i na odmor se otišlo pri rezultatu 13:12.

Alilović skidao ključne lopte, Lacković enigma za Hombradosa

U drugom dijelu svi su se pribojavali novog pada Hrvatske, kao što je to bilo protiv Srbije, kada smo u nastavku zabili samo osam golova. No, da do toga ne dođe pobrinuo se danas nezadrživi Lacković. Njemu se priključio Alilović koji je na samom startu drugog poluvremena skinuo nekoliko udaraca s krila Thomasu i Garciji.

Španjolci su se nekoliko puta približili hrvatskom vodstvu, ali Ninčević i Balić nisu dopustili iznenađenje. Od 40. minute Hombrados je upoznao najboljeg desnog vanjskoj na EP-u Marka Kopljara koji je u periodu od 40. do 50. minute razigravao i zabijao fenomenalne golove.

Španjolci se "šlepali" preko sedmeraca

Od 50. minute uslijedio je period u kojem su Španjolci zabijali golove samo preko sedmeraca. U posljednjih deset minuta Riverini igrači izborili su čak šest sedmeraca. Onaj ključni sedmerac zbio se u 56. minuti kada je Alilović fantastično obranio i tako sačuvao vodstvo Hrvatske od dva razlike. Do kraja utakmice Čupić i Kopljar bili su sigurni u napadu, a posljednji gol Hrvatske na EP-u u Srbiji postigao je Drago Vuković.

Najbolji u redovima Hrvatske bili su Lacković i Čupić koji su postigli po sedam pogodaka. Hrvatsku igru držali su osim navedenih i Igor Vori, Marko Kopljar te Ivan Ninčević, dok je Mirko Alilović skupio 10 obrana uz tri obranjena sedmerca. Kod Španjolaca Sarmiento i Iker Romero bili su najraspoloženiji sa sedam odnosno šest golova. Ovo je hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji deseto osvojeno odličje na nekom velikom natjecanju.

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 31:27

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.