POBJEDA ZADRA 86:84
Zadar nakon produžetka slavio protiv Darde
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 28.1.2012 u 21:53.
45 minuta velike borbe trebalo je Zadranima da na gostovanju protiv Darde upišu svoju 11 ovosezonsku pobjedu (86:84).
ZDNews.hr

Goran Vrbanc Foto: Arhiva


Zadrani su do pobjede stigli u ruletu slobodnih bacanja tijekom posljednje minute produžetka. Ključne poene ubacio je Uroš Zadnik (86:82), a Rudolfu Jugu je preostalo tek toliko vremena da ublaži poraz.

Osim dva minimalna vodstva Zadrana na otvaranju susreta Darda je imala prednost tijekom cijelog prvog poluvremena. Već u 6. minuti domaći su ubačajem Luke Pandurića došli na korak do dvoznamenkaste prednosti (13:4), da bi na isteku prve četvrtine vodili 26:15.

Osim Ive Ivanova koji je do odmora (uz odličan šut) ubacio 14 poena gosti nisu imali raspoloženih igrača. Domaći su pak na odmor otišli sa sedmoricom strijelaca (najraspoloženiji su bili Veljko Budimir i Rudolf Jugo s po devet poena). Pipanova je momčad sve do posljednje tri minute prvog poluvremena igrala "pod ručnom", da bi tada Goran Vrbanc povukao zadarsku seriju 8:1 kojom su se primakli na tri poena zaostatka (37:34).

Odlični Vrbanc, koji su se u potpunosti razigrao u nastavku, vratio je Zadar u vodstvo (46:45) u 27. minuti, a nakon toga se sve do kraja regularnog dijela vodila vrlo izjednačena borba u kojoj niti jedna momčad nije imala više od pet poena prednosti. Domaće je u produžetak odvela trica Dejana Meznarića gotovo s zvukom sirene (76:76). U dodatnih pet minuta nastavila se velika drama koja je na kraju donijela novu pobjedu Zadra (86:84).

Najefikasniji Zadrani bili su Goran Vrbanc (28p) i Ive Ivanov (21p, 14sk), dok su se kod domaćih istaknuli Jugo (20p, 4sk) i Veljko Budimir (19p).

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.