Napad na Srbe u Splitu: Slavili Svetog Savu pa se našli na udaru zbog poraza Hrvata u Beogradu
Piše: Index.hr | Objavljeno 28.1.2012 u 14:18.
ZDNews.hr

Foto: Index.hr


GRUPA razočaranih navijača hrvatske rukometne reprezentacije napala je sinoć u Splitu Srbe, koji su se okupili u svom prostoru na Maružuranićevom šetalištu na slavi Svetoga Save, najvećeg srpskog sveca. Do napada je došlo nakon poraza u Beogradu.

"Dobiše vaši"

"Dobiše vaši", rekao je jedan od napadača, odmah sa ulaza. Bio je u društvu trojice huligana, svi maskirani kapuljačama. Pretpostavlja se da se radi o lokalnoj ekipi iz kvarta. Prvi im se na udaru našao Predrag B., koji je jutros Indexu prenio svoje utiske.

Izgubili na kladionici?

"Možda i nisu bili nabrijani na Srbe, možda im je zasmetalo što su izgubili na kladionici", kaže nam Predrag. Dobio je udarac u glavu, pokušali su ga izudarati i rukama i nogama, ali se na kraju, uz pomoć dvojice kolega iz srpske zajednice, izvukao bez težih ozljeda te nije ni tražio liječničku pomoć.

Isfrustrirani zbog poraza u Beogradu, napadači su uletjeli u prostor zajednice splitskih Srba te su porazbijali sve što im se našlo na putu. Računalo, printer, monitor i slično. Štetu policija cijeni na dvije tisuće kuna.

Lončar: "Cilj napada je destabilizirati Vladu Zorana Milanovića i vratiti Tuđmana i 90-e"

Index je dobio izjave od Miroslava Jovičića, donedavnog predsjednika Vijeća srpske nacionalne manjine u Splitu, ali i nove predsjednice Semine Lončar.

"Prije svega treba reći da osuđujem svaki vandalizam, i onaj u Srbiji, i ovaj u Splitu. Ovo što se sinoć kod nas dogodilo, bio je organizirani napad, a ne izolirani huliganski incident", drži Jovičić.

Nova predsjednica Lončar otišla je korak dalje. "Sve ove tenzije koje se događaju imaju za cilj destabilizirati Vladu Zorana Milanovića. Želi se prikazati kao da nova hrvatska vlast nije u stanju održati red u državi i da treba vratiti Tuđmana i devedesete", ocijenila je Lončar.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.