GRADONAČELNIK GUBI ŽIVCE
Vrančić: SDP već dvije godine uništava Košarkaški klub Zadar
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 26.1.2012 u 21:30.
ZDNews.hr

Zvonimir Vrančić - gradonačelnik Zadra Foto: Arhiva


Gradsko vijeće sa 12 glasova za, dva protiv i osam suzdržanih odlučilo je kako će Grad Zadar, nakon što preoblikovanje bude završeno, postati većinski vlasnik Košarkaškog kluba Zadar. Koliki će biti temeljni kapital kluba i dalje je velika nepoznanica. Unatoč inzistiranju pojedinih vjećnika o transparentnim podacima, Vrančić im je dao tek podatke o dugu kluba.

Podsjetimo, revizija je pokazala kako je KK Zada državi dužan 31,2 milijuna kuna, a vjećnici su imali prilike doznati i kako je Grad Zadar na račun kluba uplatio milijun kuna, te kako je dug prema ostalim vjerovnicima visok 14 milijuna kuna. Također, do kraja rasprave nije se razjasnilo da li dvorana Jazine ulazi u temeljni kapital kluba. Odgovor na to i ostala pitanja javnost će pričekati do objave elaborata o preoblikovanju koju u konačnici mora amenovati Ministarstvo prosvjete i sporta.

A onda se dogodio verbalni okršaj gradonačelnka Zadra, Zvonimira Vrančića i vijećnice Omerke Šarić Frantov koja je, logično, tražila odgovore na pitanja o dugovanju kluba. Tu je Vrančiću 'pukao film', pa je SDP odlučio optužiti kako su upravo oni odgovorni za katastrofalno stanje u KK Zadar.

- Vi samo tražite način kako bi ste upropastili klub - kazao je Šarić Frantov vidno uzrujani Vrančić, nakon čega je dobio odgovor od njene kolegice iz SDP-a, Sabine Glasovac, koja je kazala kako su gradonačelnikovi ispadi jedini način komunikacije u temi u kojoj nema nikakvih argumenata.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.