ZA NAUTA LAMJANU ZANIMA SE PAR TVRTKI
Radnicima 3 minimalne plaće i pola otpremnine
Piše: Ivan Anić | Objavljeno 26.1.2012 u 12:52.
ZDNews.hr

Arhiva


Radnicima brodogradilišta Nauta Lamjana će odlukom Agencije za osiguranje radničkih potraživanja početkom veljače bit će isplaćene tri minimalne plaće te pola otpremnine. 75 oštećenih radnika će, što nam je potvrdio i Vedran Uranija, dobiti dio od ukupnih sedam milijuna kuna koliko iznose dugovanja poslodavca.

- Zadovoljni smo odlukom Agencije za osiguranje radničkih potraživanja jer će ovako radnici dobiti barem nešto novca budući da plaće nisu dobili više od pola godine. Što se tiče ukupnog dugovanja koje iznosi oko sedam milijuna kuna, o tome je odlučeno na Trgovačkom sudu 6. prosinca, a to će im biti isplaćeno u stečajnom postupku nakon prodaje brodogradilišta, koje bi tako postala prvo privatno brodogradilište u Hrvatskoj – govori nam Uranija.

Kako saznajemo nadalje, za navedeno brodogradilište se interesiraju inozemne, ali i domaće tvrtke.

- Za kupnju Nauta Lamjane interesira se više tvrtki, no, mi smo postavili temeljne uvjete tako da se ovakve stvari više ne bi smjele događati, a Lamjana ne bi smjela izgubiti svoju prvotnu namjenu. Kupac, ukoliko želi kupiti brodogradilište, mora preuzeti svih 75 radnika, od kojih jedan dio uskoro odlazi u mirovinu, a mora i zadržati djelatnost remonta teretnih brodova, što znači da apartmanizacija tog zemljišta ne dolazi u obzir - rekao je Uranija za kraj.

Među radnicima su se pojavile špekulacije kako se iza fonda Jupiter Adria ustvari kriju imena hrvatskih i srpskih tajkuna. Sjedište Jupiter Adrie navodno je u Lucernu u Africi, a vlasnici su navodno Pavo Zubak, Goranko Fižulić te nepoznati srpski tajkun Ante Marković.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.