OKRŠAJ MEĐU HDZ-OVCIMA
Kalmeta se 'odmetnuo' Kosorici, nisu dali da mu odgovori
Piše: Index.hr | Objavljeno 25.1.2012 u 21:33.
ZDNews.hr

Jadranka Kosor i Božidar Kalmeta Foto: Index


U HRVATSKOM saboru danas se dogodio svojevrsni presedan. Božidar Kalmeta odlučio se "odmetnuti" od stavova koje zastupa njegova stranka i podržati ukidanje povlaštenih mirovina za državne dužnosnike.

Ukidanje povlaštenih mirovina u Saboru je podržala većina zastupnika, ali HDZ je ostao suzdržan. Vodeća oporbena stranka odlučila je da neće podržati ukidanje povlaštenih mirovina, ne zato jer se ne slažu s takvim potezom, već zato što smatraju da se radi o političkoj demagogiji vladajućih.

Svi osim Kalmete. On je u svom obraćanju zastupnicima jasno dao do znanja da podržava izmjene Zakona o pravima saborski zastupnika, što je pokazao i na glasanju. Odstupanjem od službenog stava stranke Kalmeta je naljutio šeficu HDZ-a Jadranku Kosor.

Kosorica se pokušala javiti za repliku nakon Kalmetinog izlaganja, ali riječ nije dobila. Milorad Batinić objasnio joj je da nije reagirala na vrijeme. Kosor, s druge strane, smatra da je pločicu za repliku podigla taman u zadnjim trenucima Kalmetinog govora pa su joj morali dopustiti da mu odgovori.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.