Poznata kvarnerska banda stoji iza pljačke Banco Popolare
Piše: ZDNews | Objavljeno 25.1.2012 u 13:02.
ZDNews.hr

Arhiva


Policijski službenici Odjela kriminalističke policije PU zadarske u suradnji s policijskim službenicima PU primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca s područja Primorsko-goranske županije, u dobi od 28, 30 i 32 godine koje se sumnjiči da su 12. siječnja ove godine, na Obali kralja Tomislava u Zadru izvršili razbojništvo u poslovnicu banke te otuđili više desetaka tisuća kuna.

U samo deset dana zadarska je policija razotkrila i uhitila tročlanu razbojničku bandu s kvarnerskog područja za koju se sumnja da je usred bijela dana, 13. siječnja, prijeteći vatrenim oružjem opljačkala poslovnicu Banco Popolare u zadarskim Jazinama. Radi se o Ivici Šimiću (28) i Andriji Nagliću (30) iz Lovrana, te Riječaninu Marku Vlahovu (32), a sva trojica su već dobro poznati policiji.

Provedenim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su se 30 i 28-godišnjak oko 15 sati na motociklu-skuteru dovezli ispred banke, nakon čega je 30-godišnjak maskiran ušao u banku, pištoljem zaprijetio zaposlenicima i otuđio novac. Potom su s mjesta događaja pobjegli skuterom kojeg su ubrzo napustili i dalje se udaljili vozilom.
Treće prijavljeni (32 godine) se sumnjiči da je za vrijeme razbojništva bio u blizini banke, čuvao stražu i komunicirao s ostala dva počinitelja.

Također se sumnjiče sa i da su u studenom prošle godine u Opatiji počinili kazneno djelo razbojništvo u jednoj turističkoj agenciji.

Sva trojica se uz kaznenu prijavu privode Županijskom državnom odvjetniku u Zadru.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.