Antičević Marinović nije predala imovinsku karticu, Lovrin ima najviše nekretnina
Piše: Silvija Romić, Vox Glas Zadra | Objavljeno 24.1.2012 u 12:43.
ZDNews.hr

ipress.hr


Poznato je da je tijekom proteklih godina Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa često opominjalo dužnosnike koji podliježu zakonskoj obvezi prikazivanja podataka o imovini, ali nemali je broj onih koji to nisu izvršavali. Budući da su nedavno održani parlamentarni izbori i imenovanja novih dužnosnika, te saborskih zastupnika, Povjerenstvo je ponovno naložilo svima da to učine, a kao krajnji rok za predaju imovinskih kartica postavilo je jučerašnji datum.

Prema onome što se moglo vidjeti jučer na internetskim stranicama sukoba interesa, od četiri zadarska saborska zastupnika u 7. sazivu, nema najnovijih podataka vezanih za SDP-ovku Ingrid Antičević Marinović, a jedino što se o njoj na stranici može pronaći su dvije izmjene, jedna od 6. svibnja, a druga od 13. listopada prošle godine. U prvoj se navodi kako je ugovorom o darivanju suprug Marko Marinović darovao sinu Danu kuću u Svetom Petru sa zemljištem, a u drugoj je naveden osobni automobil marke Renault Megane vrijedan 108 tisuća kuna, kojeg je kupila na kredit.
No, prema posljednjoj dostupnoj imovinskoj kartici među nekretninama navedena je i kuća s okućnicom vrijednosti 300 tisuća eura, stan od 80 tisuća eura, te zemljište u Selinama u vrijednosti od 20 tisuća eura.
Od udjela u trgovačkom društvu, naveden je 50-postotni udjel u odvjetničkom društvu Marinović i partneri, a što se pak tiče novčanih primanja, Antičević Marinović primala je 17.439 kuna plaće kao saborska zastupnica.
U dodacima je navedena i mjesečna naknada zastupnički paušal od 1.700 kuna, odvojeni život 1.000, te za članstvo u Državnoodvjetničkom vijeću od 3.000 kuna.

Božidar Kalmeta, Ana Lovrin i Branko Kutija, HDZ-ovi saborski zastupnici, svoje su imovinske kartice predali 18., odnosno 19. siječnja.Branko Kutija u najnovijoj imovisnkoj kartici nema izmjena, već su podaci o nekretninama i pokretninama te o prihodima ostali isti, a navodi se da prima bruto plaću u iznosu od 28.718 kuna, odnosno 16.000 neto. Tu su još i grobnicu u Zadru vrijedna 25.000 kuna, automobili Toyota Auris (75 000 kn) i Renault Laguna (130 000kn) a ima i dva kredita, jedan od 130 tisuća, a drugi od 60 tisuća kuna koje mora vratiti u ovoj godini, odnosno 2013.

Ana Lovrin također nema izmjene u novoj imovinskoj kartici, pa je tako kao saoborska zastupnica plaćena isto kao i Branko Kutija. Nadalje, ima stan, zajedno s bračnim drugom, u vrijednosti od 70.000 eura, te drugi manji od 64.000 eura. U novoj, jednako kao i u staroj imovinskoj kartici, navodi se kuća s okućnicom na Silbi od 90.000 eura, te suvlasništvo nad kućom s dvorištem i livadom zajedničke vrijednosti 150.000 eura, koje je stekla nasljedstvom. Lovrin ima prijavljen i još jedan stan, zajedno s bračnim drugom, u vrijednosti 100.000 eura kupljen na kredit, kao i građevinsko zemljište na Silbi dobiveno darovnim ugovorom vrijedno 220.000 kuna. Među pokretninama zastupnice Lovrin i dalje su dva osobna automobila, kao i dva čamca, a
od udjela u fondovima i trgovačkim društvima Lovrin je prijavila udio u Iliriji Biograd nominalne vrijednosti 3.900 eura.

U novoj imovinskoj kartici Božidara Kalmete navodi se navodi se iznos plaće na godišnjoj razini kao dužnosnika bruto 403.226 kuna, odnosno neto 237.612. Od nekretnina prijavljen je stan u Zadru kao osobna imovina bez tržišne vrijednosti kupljena na kredit, kao i zemljište na Musapstanu stečeno nasljedstvom. Naveden je i stan s bračnim drugom kupljen na kredit. Od pokretnina Kalmeta posjeduje samo Audi All Road iz 2002., za kojeg također nije navedena tržišna vrijednost. Tu je još i novčana štednja u iznosu od 50.000 eura, a ima i kreditnu obvezu od 110.000 eura bez roka vraćanja.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.