Opet rastu cijene goriva: Svi benzini iznad 10 kuna!
Piše: Index.hr | Objavljeno 23.1.2012 u 18:24.
ZDNews.hr

Foto: Index


CIJENE goriva od ponoći ponovo idu gore. Po prvi puta će svi benzini koštati više od 10 kuna po litri!

Cijena najpopularnijeg eurosupera 95 tako će iznositi 10,18 kuna po litri, što je 25 lipa više nego do sada. Eurosuper 98 koštat će 10,50 lipa po litri, što je poskupljenje od 27 lipa. Eurosuper 100 prodavat će se za 10,72 kune po litri.

Poskupjet će i dizelska goriva. Eurodizel od ponoći će tako biti skuplji za 21 lipu po litri i prodavat će se po 9,83 kune. Nova cijela plavog dizela je 6,18 kuna po litri, dok će plinsko ulje koštati 7,23 odnosno 7 kuna po litri.

Cijene goriva i rast PDV-a udar na džepove građana

S obzirom na trenutne gospodarske okolnosti, novi rast cijena goriva i više je nego zabrinjavajuć. Poskupljenje goriva utjecat će i na cijenu brojnih drugih namirnica, a kad se u obzir uzme i skoro podizanje PDV-a s 23 na 25 posto, jasno je da prijeti drastičan udar na džepove građana.

Za očekivati je, nažalost, da će cijene goriva nastaviti rasti i u narednim tjednima, posebno ako Iran ostvari svoju prijetnju i zatvori Hormuški tjesnac zbog sankcija koje je Europska unija danas nametnula toj bliskoistočnoj državi.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.