NOVA TV
66,46 posto birača ZA, 32,95 posto PROTIV ulaska u EU
Piše: Dnevnik.hr | Objavljeno 22.1.2012 u 20:01.
Dnevnik Nove TV donosi prve neslužbene rezultate referenduma. 65 posto birača glasovalo je ZA, 35 posto protiv ulaska u EU.
ZDNews.hr


Radi se o 79 posto obrađenih glasačkih mjesta na kojima se referendumu odazvalo 42,50 posto birača.

'To je to', komentirala je Vesna Pusić prve neslužbene rezultate referenduma, koje je objavio DiP. 'Od večeras naš put tek počinje', dodala je, misleći pritome na put Hrvatske u EU

Bude li i konačni ishod referenduma pozitivan Republika Hrvatska će 1. srpnja 2013. postati punopravna članica Europske unije, nakon što Hrvatski sabor i parlamenti 27 država članica ratificiraju Pristupni ugovor.

Današnji referendum drugi je u Hrvatskoj, nakon što su se građani u svibnju 1991. izjasnili o osamostaljenju Republike Hrvatske.

U 19 sati zatvorena su biračka mjesta na kojima su hrvatski građani referendumom odlučivali o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji.

Zbog vremenske razlike posljednje biračko mjesto bit će zatvoreno sutra u 4 sata u Los Angelesu u SAD-u.

Biračka mjesta bila su otvorena od 7 do 19 sati u Hrvatskoj i inozemstvu. Zbog vremenske razlike jučer su prvi na referendum izašli birači na Novom Zelandu u Aucklandu, a referendum završava 23. siječnja u 4 sata ujutro u Los Angelesu u SAD-u.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.