U Maslenici otkriven spomenik Franji Tuđmanu
Piše: Slobodna Dalmacija | Objavljeno 22.1.2012 u 15:12.
ZDNews.hr

Foto: Slobodna Dalmacija


Načelnik Općine Jasenice Martin Baričević i dr. Miroslav Tuđman, otkrili su u subotu poslijepodne spomenik u obliku kamenog kipa dr. Franje Tuđmana u Maslenici kojega je izradio samouki kipar Martin Šoša iz Kruševa.

Spomenik je otkriven na dan 19. obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenica 93. Svečanosti ispred nove, moderne općinske zgrade u Maslenici bili su nazočni veterani Vojne policije RH koji su 23. siječnja 1993. godine prvi podigli hrvatski stijeg na Maslenici, saborski zastupnik Božidar Kalmeta, župan Zadarske županije Stipe Zrilić, gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić, te brojni mještani općine Jasenice i drugi uzvanici.

- Na današnji dan u munjevitoj akciji Hrvatske vojske oslobođen je ovaj prostor, te je tako stvorena i Općina Jasenice. Dr. Tuđman pet je puta pohodio ovaj kraj: kada je usred rata otvoren pontonski most, zatim kada je pred srpskim agresorima otvarao radove na novom Masleničkom mostu, kada je otvarao radove na tunelu Sv. Rok... Kada su vidjeli da buši Velebit usred rata, neprijatelji su shvatili da neće uspjeti. Zadovoljstvo nam je otkriti spomenik prvom hrvatskom predsjedniku u Maslenici. Ovo je dan slavlja za svakoga - kazao je načelnik Baričević.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.