DRMAJU SE FOTELJE DIREKTORIMA
Peronji i Bailu reizbor, Patrk podnio ostavku
Piše: Slobodna Dalmacija | Objavljeno 22.1.2012 u 15:03.
ZDNews.hr

Foto: Imageshack.us (imageshack.us/photo/my-images/191/patrk2.jpg) Hrvoje Patrk,


Usklađivanje s nekim novim zakonskim rješenjima koja su početkom godine stupila na snagu i klasičan reizbor nekih gradskih direktora kojima su istekli četverogodišnji mandati potaknuli su nagađanja o smjenama vodećih ljudi u poduzećima u većinskom vlasništvu Grada Zadra.

Otome se već neko vrijeme pojavljuju i razne medijske spekulacije koje, mimo stvarnih namjera gradske vlasti, samo potvrđuju postojanje manje ili više otvorenih interesa za neka ključna mjesta u tim poduzećima.

Prije nekoliko mjeseci na tom je “kuloarskom dnevnom redu” bio direktor “Tržnice” Vlatko Marušić, no on je na koncu ipak ostao na svome mjestu, a sada se raspiruje potraga za navodnim novim kadrovskim rješenjima koja bi trebala preuzeti mjesta Grge Peronje u “Odvodnji” i Dina Baila u “Višnjiku”. Međutim, u oba se slučaja radi samo o reizboru i raspisivanju javnog natječaja.
Trapave izjave

Grgo Peronja u nekoliko je navrata zapeo za oko zadarske javnosti, ponajprije zbog toga što se oko pročišćivača kod Gradskoga groblja i dalje povremeno širi smrad i izaziva ljutnju i nezadovoljstvo vlasnika okolnih obiteljskih kuća. Za gradsku je vlast taj lako uočljiv problem postao vrlo neugodan, a na tu se objektivnu situaciju nadovezao i sam Grgo Peronja krajnje trapavim i neprimjerenim izjavama koje su samo pojačale nezadovoljstvo već nestrpljivih građana.

Legendarna je Peronjina izjava da građani kojima smrdi oko pročišćivača mogu otići živjeti u Brušku jer tamo − ne smrdi! Svjestan da direktor gradskog poduzeća sebi ne bi smio dopustiti takvu razinu komunikacije s građanima, reagirao je i gradonačelnik Zvonimir Vranćić, pa je i na sjednicama Gradskog vijeća izjavljivao da je upozorio Peronju te da mu je “oprao uši”.

Higijenski zahvatom pranja ušiju su, čini se, iscrpljene sve sankcije za Peronju, jer u gradskoj upravi ne pokazuju otvorenu želju za smjenjivanjem Grge Peronje, ali bi ih eventualno pojavljivanje protukandidata s jakim referencijama natjeralo na razmišljanje. − Raspisali smo javni natječaj i ozbiljno ćemo razmotriti sve prijave koje nam stignu − kaže gradonačelnik Vrančić.

Osobni razlozi

Po njegovu je mišljenju odvodnja vrlo složen sustav u kojemu je posljednjih godina, uz velik angažman i Grge Peronje, dosta toga napravljeno. Ukratko, Peronja će se javiti na natječaj i na njemu biti jedan od najozbiljnijih kandidata, ali odluka će se donijeti tek kad se pogleda snaga eventualne konkurencije. Proteklih nekoliko dana Zadrom se zavrtjela i “smjena Dina Baila”, i to zbog navodno loših nalaza sanitarne inspekcije pri analizi vode u bazenu, ali Vrančić odlučno demantira takve glasine.

− To nije točno, to je totalna izmišljotina − rekao nam je Vrančić. − Sve provjere i sve analize u granicama su standardnih mjerenja, to jednostavno nije istina − kaže Bailo. Mandat mu izlazi u veljači, bit će raspisan javni natječaj i Bailo će se na njega javiti. Međutim, podalje od očiju javnosti, pojavila se i informacija da je direktor “Vodovoda” Hrvoje Patrk podnio ostavku na tu dužnost.

Funkcioniranje “Vodovoda” došlo je u prvi plan prošlog ljeta kada su neki dijelovi grada ostajali bez vode, a s govornice Gradskog vijeća išle su poruke koje su dale naslutiti da će se o tehnološkom i kadrovskom stanju u “Vodovodu” ozbiljno razgovarati jer se tada procjenjivalo da se vodstvo toga komunalnog poduzeća “nije dobro snašlo u krizi s vodom”.

Iako je informacija o Patrkovoj ostavci, podnesenoj zbog osobnih razloga, vrlo pouzdana, nismo uspjeli dobiti njezinu potvrdu, pa uskoro valja očekivati sazivanje Skupštine “Vodovoda” na kojoj bi o tome moralo biti govora.

U KORAK S VREMENOM

− Direktori gradskih poduzeća dobili su zadatak da racionaliziraju ukupnu potrošnju i idu ukorak s vremenom u kojem živimo. Načelno sam zadovoljan njihovim radom, ali činjenica je i da neki od njih mogu i moraju bolje, kako na planu ukupnog poslovanja i potrebne racionalizacije, tako i na poboljšanju razine usluga koje pružaju građanima. Očekujem od njih da se prilagode vremenu u kojem živimo − izjavio nam je gradonačelnik Zvonimir Vrančić.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.