A1 LIGA
Zadar zabio Alkaru "u sridu"
Piše: Ivan Anić | Objavljeno 21.1.2012 u 22:01.
ZDNews.hr

Arhiva


Fotogaleriju s utakmice možete pogledati klikom ovdje!

Zadrani su u 13. kolu A1 lige pred domaćom publikom dočekali Sinjski Alkar kojeg je i ovaj put na gostovanju pratilo oko pedeset Maligana. O samoj utakmici se i nema što reći osim da su košarkaši Alkara dolaskom u Zadar zaglavili u slijepoj ulici, a da će utakmica ići u jednom smjeru vidjelo se na samom početku.

Zadrani su na parket izašli u sastavu Ivanov, Batur, Krapić, Ramljak i Delaš, a potonji je protiv svog prošlogodišnjeg kluba započeo u petoj brzini. “Sinjanin“ u redovima Zadra otvara utakmicu polaganjem i realiziranim slobodnim bacanjem, Krapić se priljučuje horokom i šutom s poludistance, a Delaš sa još dva slobodna bacanja i tricom postavlja već velikih 12:2 u trećoj minuti igre. Sinjane je u prvoj četvrtini koliko toliko u igri držao samo centar Lozančić koji je zabio 7 od ukupnih 9 poena, pa se u drugu četvrtinu otišlo s rezultatom 21:9.

Drugu četvrtinu Šango otvara tricom, Kaštropil izluđuje košarkaše Alkara u obrambenom dijelu, pa tako nemaju nikakvog rješenja u napadu, a šut ih ne služi. Odlična obrambena igra Kaštropila rezultira tek jednim postignutim poenom Sinjana u nešto manje od 7 minuta, a Vragović u posljednjih 10 sekundi druge četvrtine zabija dvije trice iz "kantuna" zaredom, te se na odmor ide sa 43:18.

Krapić nije ulazio u drugoj četvrtini, no, treću je otvorio, moglo bi se slobodno reći, furiozno. Tek što je započelo drugo poluvrijeme Krapić zabija šut s poludistance, odmah potom krade loptu i silovito zakucava, priključuje mu se Radić sa realiziranim šutom za dva poena, a Krapić još zabija tricu i dva slobodna bacanja što odvodi Zadrane na 29 razlike, 51:22. U prvih četiri minute drugog dijela sjajni Krapić je, uz požrtvovnu obranu, ubacio i 9 poena, a do kraja četvrtine ta brojka je narasla na krajnjih 18. Priključili su mu se Radić, Vragović i Delaš, a Lozančić više nije imao rješenja za zadarsku obranu što je rezultiralo sa velikh 38 razlike za Zadar, 72:34.

Posljednja četvrtina odigrana je u revijalnom tonu, a priliku je dobio i mladi Smolić koji zabija 8 poena, te tako povjerenje trenera koristi na najbolji mogući način. Na polovici četvrtine došlo je do nesvakidašnjeg događaja zbog čega je sama utakmica pala u drugi plan. Naime, jedan poznati zadarski navijač i ljubitelj košarke poželio je u društvu Maligana sa gitarom u ruci “promarširati“ krug po tribinama, no, zaštitari su ga spriječili u naumu što ga je toliko naljutilo da je uz negodovanje došao gotovo do parketa kako bi izrazio svoje nezadovoljstvo i čelnicima kluba. Zaštitari su ga smirili, vratili mu gitaru, a utakmica je završila reultatom 97:51 uz skandiranje “Krešo Čosić“ od strane sinjskih navijača.

STATISTIKA

KK Zadar – KK Alkar 97-51 (21-9, 22-9, 29-16, 25-17)

KK Zadar: Zadnik, Smolić 8, Ivanov 7 (7 sk), Olivari, Radić 10, Šango 5, Kaštropil 11 (10 sk), Delaš 10, Ramljak 2, Krapić 18 (7 sk), Batur 11 (6 sk), Vragović 15

KK Alkar: Vrančić, S. Modrić 2, Anzulović 4, M. Modrić, Rogić 10, Bubalo 6, Tešija 3, Gaurina 5, Ćurković 9, Župić, Kanaet

Fotogaleriju s utakmice možete pogledati klikom ovdje!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.