Dubrovčani bolji od Puntamičana
Piše: dulist.hr | Objavljeno 20.1.2012 u 23:05.
ZDNews.hr

Arhiva


Košarkaši Dubrovnika ostvarili su drugu pobjedu u prvenstvu svladavši zadarski Sonik 77:62. Najučinkovitiji u visokoj pobjedi Dubrovnika bio je Marijo Hajdić sa 21 poenom.


Iako su nastupili bez Roka Čiklića, košarkaši Dubrovnika krenuli su u susret s puno želje i htjenja da dođu do druge pobjede. Sredinom prve dionice gosti su imali i sedam razlike, ali se ipak na kraju otišlo sa -2 (20:22) za Zadrane u drugu dionicu.

Domaćini su ekspresno otvorili sa serijom 11-0 i poveli 31:22. Lošom realizacijom za tri poena (0/9), Dubrovčani su na poluvrijeme otišli sa prednosti od +3 (39:36). Maro Lučić je dominirao ispod koša te bio najučinkovitiji u svojoj momčadi s postignutih 11 koševa.

Momčad Željka Vreće sredinom treće četvrtine ponovno je dopustila razigranih Zadranima da dođu vodstvo (43:44). Ivan Begić je dvije minute i trideset sekundi do kraja treće četvrtine pogodio prvi put za tri poena za 49:46.

Ovo je ujedno bila prva 'momčadska' trica Dubrovnika od deset pokušaja. Frano Karač deset sekundi prije odlska u posljednju dionicu pokušao je šutem za tri, ali nije uspio. Ipak, Dubrovnik je zasluženo dobio treću dionicu i u četvrtu četvrtinu ušao sa +4 (51:47).

Ivan Begić je jedini raspoloženi kod Dubrovnika kojemu je po drugi put pošlo za rukom postići tri poena za prvo veće vodstvo Dubrovnika (54:47). Pet minuta prije kraja pri rezultatu 59:50 za Dubrovnik, Dražović (Sonik) je zbog prigovora zaradio tehničku, a sa linije slobodnih bacanja Oštrić je pogodio samo jednom za +10 svoje momčadi.

Tri minute i 15 sekundi do kraja Dubrovnik je preko Marija Hajdića zasluženo došao na visokih +14 (68:54). Do kraja susreta Dubrovnik je staloženo držao prednost te kraju slavio sa uvjerljivih +15 (77:62).

STATISTIKA

Dubrovnik – Perić 12, Karač 3, Oštrić 5, Soko 3, Došen, Lučić 15, Kušt, D. Hajdić, M. Hajdić 21, Diminić 4, Begić 14, Katić
Sonik – Jurlina 7, Marić 7, Segarić, Cakarun 21, Pešut 15, Dražović, Glavan, Jurjević 3, Grabovac, Ramljak 7, Sarlija 2

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.