Presuda u korist radnika Tankerkomerca
Piše: ZDNews | Objavljeno 19.1.2012 u 12:44.
ZDNews.hr

Marina Tankerkomerc Arhiva


Činilo kako agoniji radnika Tankerkomerca i njegovih sestrinskih tvrtki, Pršutane i Donat boatsa nema kraja,no, prema odluci Trgovačkog suda u Zadru koji je presudio u njihovu korist, oni će, nakon brojnih prosvjeda, apela Vladi te zatvorenih vrata institucija, doživjeti satisfakciju, ovoga puta, kako moralnu tako i materijalnu.

Zahvaljujući upornosti oštećenih radnika, ali i Vedranu Uraniji, Tankerkomerc sad mora tijekom sljedećih 15 dana radnicima isplatiti oko milijun kuna, što uključuje sve neisplaćene plaće, zaostatke i kamate, a o svemu nam je više rekao i Uranija.

- Sud je odluku donio prije nekoliko dana i moram priznati kako sam iznimno zadovoljan što će radnici napokon dobiti ono što potražuju i što, na kraju krajeva, zaslužuju. Zadovoljan sam i zato što je sudski spor, s obzirom na hrvatsko pravosuđe, riješen u relativno kratkom roku, odnosno, tijekom sedam ili osam mjeseci. Rok za isplatu je 15 dana, ukoliko se to ne dogodi i ispoštuje još jednom ćemo kontaktirati upravu, a tada ne preostaje ništa nego ovršni put. Velika je sramota da nekim radnicima plaće nisu isplaćene već dvije godine, a živimo u 21. stoljeću - rekao je za krja Uranija.

Obzirom da je da je uvjet radnika, osim isplate plaća, bio i povratak na posao, radnici će u siječnju posjetiti Zagreb, gdje će se sastati sa novim ministrom gospodarstva Radimirom Čačićem, s kojim će pokušati dogovoriti model ponovnog pokretanja poslovanja u Tankerkomercu.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.