NY Times poručio Hrvatima: EU više nije sigurna garancija prosperiteta!
Piše: Dalje.com | Objavljeno 18.1.2012 u 17:23.
ZDNews.hr

Foto: Arhiva


Europska unija nekad je bila klub bogatih u koji se Hrvatska žurila učlaniti, ali više ne izgleda kao sigurna ulaznica za prosperitet, piše između ostalog New York Times o ulasku Hrvatske u Europsku uniju.

Kako je Europsku uniju zahvatila dužnička kriza koja je neke od njenih članica gurnula na rub bankrota, ugrožena je sama srž Europske unije. Zato će Hrvatska kao 28 članica biti vjerojatno posljednja država koja će pristupiti u EU na duži niz godina. Srđan Dumičić, direktor tvrtke Ipsos Puls koja je provela nekoliko anketa na temu pristupanja Europskoj uniji, izjavio je za NYT kako podrška građana ulasku u Uniju opada što je i vidljivo u posljednjim provedenim anketama koje još nisu objavljene.

Novoizabrani premijer Zoran Milanović vrlo je pragmatičan u ocjeni sadašnjeg stanja na kontinentu pa bez pretjeranog oduševljenja objašnjava kako članstvo ne znači nužno i uspjeh te da Hrvati moraju biti spremni na konkurentsko okružje i naporan rad. Kritičari ističu kako će se mala zemlja poput naše koja broji 4.5 milijuna stanovnika imati malu ulogu u odlučivanju, no unatoč tome i protivnici ulaska smatraju kako Hrvatskoj ne preostaje neka druga opcija.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.