MASLENICA 93.
Najavljen program obilježavanja akcije Maslenica 93.
Piše: ZDNews | Objavljeno 17.1.2012 u 14:23.
ZDNews.hr

Arhiva


Tradicionalna 19. obljetnica akcije Maslenica '93. obilježava se bogatim trodnevnim programom koji započinje u petak. Organizacijski odbor obilježavanja obljetnice akcije je u Maloj vijećnici Doma županije održao konferenciju za medije na kojoj je predstavio program obilježavanja.

Program su predstavili župan Stipe Zrilić, predstavnici Koordinacije Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Grada Zadra te općina na kojima se odvijala navedena akcija – Starigrad, Jasenice, Posedarje i Starigrad, kao i ostali članovi Organizacijskog odbora.

Program je ove godine biogatiji za nekoliko noviteta, pa tako u petak započinje predavanjem u Velikoj vijećnici Doma županije koje organizira Županija u suradnji s Hrvatskim memorijalno-dokumentacijskim centrom Domovinskog rata, te književnom večeri pod nazivom „Ne zaboravimo“ u Gradskoj loži. U subotu program započinje već od 8.30 budnicom Gradske glazbe u Zadru, sat kasnije polaganjem vijenaca pod Središnjim križem na Gradskom groblju i kasnije pod Spomen obilježjem 3. bojne 4. gardijske brigade Imotski sokolovi.

Tijekom dana održat će se malonogometni turnir Maslenica '93. u športskoj dvorani Bibinje kao i streljački turnir na streljani Mocire. U Jasenicama će se, obzirom da u navedenoj općini od prošle godine ovaj datum slave kao Dan općine, otkriti spomenik prvom predsjedniku RH dr. Franji Tuđmanu. Spomenik, kako saznajemo, izrađuje samouki umjetnik iz Kruševa Martin Šoša, a otkrivanju će prisustvovat i sin prvog predsjednika Miroslav Tuđman.

Posljednji dan polažu se vijenci u Kašiću i Islamu Latinskom, nakon čega slijedi sveta misa u crkvi Sv. Frane u Jasenicama. Odmah nakon prigodnog glazbenog programa, pola sata iza podneva, organizira se i memorijalni maraton Maslenica – Posedarje – Novigrad, kojim u nedjelju završava službeni program obilježavanja.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.