Radi povlaštene mirovine na jedan dan se umirovila i Ana Lovrin
Piše: Index.hr | Objavljeno 16.1.2012 u 18:54.
ZDNews.hr

Ana Lovrin Foto: Dalje.com


VLADIMIR ŠEKS (HDZ), Ana Lovrin (HDZ), Boro Grubišić (HDZ), Ivanka Roksandić (HDZ), Stjepan Milinković (HDZ), Boro Grubišić (HDSSB) i manjinci Furio Radin i Deneš Šoja zastupnici su Hrvatskog sabora iz ovog saziva koji su predali zahtjev za mirovinom na samo jedan dan, a sve kako bi se dočepali povlaštenih mirovina koje će ukinuti nova vlast.

Osim njih, još 39 zastupnika iz prošlog saziva predalo je zahtjev za izdavanje potvrde o trajanju mandata kako bi ostvarili pravo na mirovinu koja u prosjeku iznosi 8900 kuna, a doseže iznos i do 15 tisuća kuna.

Vladimir Šeks u izjavi za Hrvatski radio priznaje da je to napravio. "Nemam što osporavati. Ja priznajem. To je moje pravo. Imam 42 i pol godine radnog staža. Te promjene bi ugrozile moj status. To nije neprirodno ni amoralno", ustvrdio je Šeks dodajući kako je to napravio iz mjere predostrožnosti kako ne bi došlo do neke zakonske promjene kojom bi mu mirovina bila smanjena.

Predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem kazao je kako nitko iz Kukuriku koalicije nije zatražio povlaštenu mirovinu. Dodaje kako i sam ima pravo na povlaštenu mirovinu, ali mu, kaže, ne pada na pamet da je ostvari.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.