MLADI JURLINA SE POKAZAO KAO POJAČANJE
Puntamičani deklasirali Splićane rezultatom 71:52
Piše: Ivan Anić | Objavljeno 15.1.2012 u 21:31.
ZDNews.hr

ZDnews


Košarkaši Sonik Puntamike deklasirali su Split te tako izazvali oduševljenje i pozitivne kritike od strane domaće publike. Iako su Puntamičani bolje ušli u utakmicu i agresivnom obranom prisili Splićane na prve poene tek sredinom prve četvrtine, na odmor se ipak otišlo rezultatom 32:32. Najviše problema u prvom poluvremenu domaćinima je zadavao Sobin, a napadačkim rješenjima pripomogao mu je i Mimica koji očito nije imao svoju večer obzirom da mu je dosadašnji prosjek znatno veći od 16 poena, koliko je postigao.

Plantakovi momci utakmicu su otvorili znatno bolje od prvoplasirane momčadi A1 lige, te ih agresivnom obranom ostavili bez koša nešto manje od pet minuta. Splićani su za to vrijeme do prvih poena pokušavali doći preko šuta za tri, no, večeras im nišani nisu bili naštimani pa su u prvih pet minuta upisali čak četiri promašaja. Domaći su preko Marića, Ramljaka, Pešuta i Šarlije došli do vodstva od 10:0, a potonji je prisilio iskusnog Antu Grgurovića na dvije brze osobne pogreške, te ga tako udaljio s parketa do kraja utakmice. Sredinom četvrtine umjesto Grgurovića ulazi kapetan Sobin i tad dolazi do prvih problema za Puntamičane. Odmah kako je ušao, Sobin tehnički savršenim horokom zabija prve poene za Split i tako nagovješćuje slijed utakmice. Puntamičani su četiri minute prije kraja tricom Grabovca otišli na Velikih 15:4, no, Sobin i ekipa do kraja zabijaju poneki koš pa se u drugu četvrtinu odlazi rezultatom 21:13.

U drugu četvrtinu Splićani ulaze bolje, domaćin čak tri minute ne uspijeva zabiti koš, a Mimica prvom pogođenom tricom, od do tada šest Splitskih pokušaja, dovodi utakmicu u egal, 21:20. Plantak poziva igrače na minutu odmora, u igru ulaze Marić i Pešut, no, Sobin i već spomenuti Mimica zabijaju za Splitsku seriju od 11:0 i tako pet minuta prije kraja prvog dijela dolaze do najvećeg vodstva na utakmici 21:24. Šarlija ne dopušta da se Split odvoji već polaganjem i realiziranim slobodnim bacanjem vraća na 24:24, a Marić i Pešut do kraja četvrtine zabijaju još par polaganja, na što im odgovaraju Subotić i Mimica, te se na odmor odlazi rezultatom 32:32.

Ne sumnjamo da su igrači Nevena Plantaka u svlačionici dobili “jezikovu juhu“, jer sve što se u nastavku događalo upućuje upravo na to. U prvim minutama Sobin još uvijek stvara probleme, no onda snažno tijelo u reketu domaćih, Marijan Čakarun, počinje igrati ozbiljniju obranu, što je odmah značilo i kraj za Splićane. Dražović, koji je na poziciji razigravača igrao cijelo drugo poluvrijeme, uz agresivnu obranu, prvo zabija tricu i jedno slobodno bacanje nakon iznuđene osobne pogreške za 37:34. Zatim , nakon solo prodora zabija koš i realizira dodatno slobodno bacanje za plus 6, no, Splićani se preko Mimice uspijevaju vratit u egal. Pri rezultatu od 43:42 tri minute prije kraja četvrtine, sjajni Jurlina, koji se u svom debiju pokazao kao veliko pojačanje, zabija tricu, odmah potom šut za tri poena zabija i Jurjević, a Jurlina realizira i dva slobodna bacanja što Puntamičane odvodi u posljednju četvrtinu sa rezultatom 51:44.

Četvrtu četvrtinu Ramljak, koji je pružio jednu od boljih partija ove sezone, otvara solo prodorom, Jurlina zabija još jednu tricu preko ruke s istekom napada za plus 10, a netom spomenuti Hercegovac također zabija tricu nakon uhvaćene lopte u napadu i Puntamičani odlaze na velikih 13 razlike. Splićani pokušavaju preko Sobina i Mimice, no lopta ih ne sluša, a Šarlija slobodnim bacanjima odvodi svoju ekipu na plus 15. Do kraja utakice se igra koš na koš, Dražović i dalje neumorno nabija presing po cijelom terenu, a nešto više od minutu prije kraja Ramljak zabija još jednu tricu za 17 razlike. Splićani ne koriste svoj posljednji napad, a Jurlina prodorom zabija svoj deseti poen za krajnjih 71:52.

Odmah po završetku utakmice Grgurović i Sobin su konfliktno nahrlili na sudački par i Nevena Plantaka žaleći se na nekorektno suđenje, no, trener Sonik Puntamike im je hladno rekao da se nemaju što buniti jer su izgubili 19 razlike.

STATISTIKA

KK Sonik Puntamika - KK Split 71-52, (21-13, 11-19, 19-12, 21-8)

KK Sonik Puntamika: Jurlina 10,Marić 8, Pešut 6, Čakarun 2 (7 sk), Zagorac, Dražović 9, Glavan, Vraneš, Jurjević 6, Grabovac 5, Ramljak 15 (9 sk), Šarlija 10,

KK Split: Subotić 8, Markulin 5, Najev, Matić 6, Grgurević, Mimica 16, Babić, Filipović 2, Reinholt 1, Sobin 14




Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.