Javni poziv za upis i uplatu dionica NK Zadra š.d.d. Zadar u 4. upisnom krugu krugu
Piše: R.I. | Objavljeno 14.1.2012 u 11:26.
ZDNews.hr

Tornado Zadar


Obavještava se javnost da dana 16. siječnja 2012. godine u 8,00 sati počinje 4. upisni krug za upis dionica NK Zadra š.d.d. Zadar i traje do 30. siječnja 2012. godine u 16,00 sati.

Tvrtka, sjedište i predmet poslovanja društva koje se preoblikuje (osniva) je:

Nogometni klub Zadar Zadar športsko dioničko društvo za obavljenje športskih djelatnosti.

Skraćena tvrtka Društva je: NK Zadar š.d.d.
Sjedište: Hrvoja Ćustića 2, Zadar
Društvo u svome poslovanju obavlja sljedeće djelatnosti:
- sudjelovanje u športskim natjecanjima;
- športska poduka i priprema;
- športska rekreacija;
- organiziranje i vođenje športskih natjecanja;
- upravljanje i održavanje športskih građevina;
- organiziranje kulturnih i zabavnih priredbi;
- promidžba (reklama i propaganda);
- posredovanje u prometu robom i uslugama;
- kupnja i prodaja robe.

Temeljni kapital iznosi 30.000.000,00 (tridesetmiliona) kuna.

Utvrđeni temeljni kapital u iznosu od 30.000.000,00 (tridesetmiliona) kuna podijeljen je na 150.000,00 (stopedesettisuća) dionica, nominalnog iznosa 200,00 (dvijestotine) kuna svaka.
Statut NK Zadar š.d.d.je donesen sukladno odluci skupštine NK Zadar od dana 16. prosinca 2008. godine, a postupajući sukladno rješenju Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa od 14. ožujka 2008. godine (klasa: UP/I-620-01/08-03/00001, urbroj: 533-11-08-00001).
Tvrtka preoblikovatelja: Nogometni klub „Zadar“
Skraćeni naziv Kluba: NK „Zadar“
Sjedište Kluba: Hrvoja Ćustića 2, Zadar

U prvom krugu Grad Zadar uplatio je 1.000.000,00 (milion) kuna, čime je postao vlasnik 5.000,00 (pettisuća) dionica.

U drugom krugu mogli su sudjelovati samo članovi športskog društva – udruge za natjecanje NK „Zadar“, te je uplaćeno 5.400,00 (pettisućačetristo) kuna, odnosno 27 (dvadesetsedam) dionica.
U trećem krugu mogli su sudjelovati isključivo članovi športskog društva – udruge za natjecanje NK „Zadar“ koji su upisali i uplatili dionice u drugom krugu razmjerno uplatama u drugom krugu. U trećem krugu nije bilo uplata.
Dakle, u prva tri kruga ukupno je uplaćeno 5.027,00 (pettisućadvadesetsedam) dionica, odnodno 3,351% od ukupnog broja dionica, a za upis u četvrtom krugu ostalo je 144.973,00(stočetrdesetčetiritisućedevetstosedamdesettri) dionice.

Četvrti upisni krug za upis dionica NK Zadra š.d.d. počinje dana 16. siječnja 2012. godine u 8,00 sati i traje do 30. siječnja 2012. godine u 16,00 sati.

Uplata dionica vrši se na račun Hypo – Alpe – Adria Bank d.d. broj 2500009-1501137634.

Svaki upisnik dužan je javiti se NK Zadru u njegovim poslovnim prostorijama na adresi Hrvoja Ćustića 2 u roku od 7 (sedam) dana od uplate dionica kako bi mu bila izdana upisnica.
Svakom upisniku biti će dostupan za razgledavanje Statut NK Zadra š.d.d. u poslovnim prostorijama NK Zadra, na adresi Hrvoja Ćustića 2.

U četvrtom krugu smiju sudjelovati sve domaće i strane pravne i fizičke osobe, uključujući i članove športske udruge koji nisu ili jesu sudjelovali u upisu dionica u prethodnim krugovima.
Četvrti krug načelno nema ograničenja upisa i uplate cjelokupnog preostalog temeljnog kapitala. U slučaju da upisi premaše raspoloživi broj dionica izdavatelj zadržava pravo umanjiti raspoređene dionice po razmjernom principu, pri čemu će se voditi računa da se rasporedi cjelokupni preostali temeljni kapital. Pri tome, upisnicima koji su upisali jednu dionicu neće se umanjivati upis, dok će svi preostali upisnici dobiti razmjerno umanjen broj dionica, uz primjenu zaokruživanja na niže. Eventualni ostatak dionica rasporedit će se po upisnicima prema kriteriju veličine uplate dodjelom jedne dodatne dionice, počevši od najviše uplate prema nižima, dok se ne iskoristi preostali broj dionica.

Zakon o športu (članak 31. i članak 32.) propisuje da š.d.d. mogu osnovati i biti njegovim članom domaće i strane, fizičke i pravne osobe. Pri tome jedna osoba ne može imati dionice u više š.d.d.-a istoga športa u iznosu višem od 1% ukupnoga temeljnog kapitala u bilo kojem od tih š.d.d.-a. Ovo ograničenje se ne primjenjuje se na Republiku Hrvatsku niti na jedinice lokalne i regionalne (područne) samouprave i Grad Zagreb.

Jedna osoba može izravno, neizravno ili preko povezanih osoba u š.d.d.-u imati dionice na koje otpada više od 25% temeljnoga kapitala š.d.d.-a samo uz suglasnost Povjerenstva.
Za nijednog upisnika dionica nisu predviđene posebne pogodnosti, glede sadržaja prava koje proizlaze iz dionica.
Ako nakon četvrtog kruga nisu upisane i uplaćene sve dionice, Povjerenstvo za profesionalne športske klubove iznimno može, vodeći računa o interesima športa, dopustiti upućivanje poziva za upis i uplatu dionica u petom krugu, koji ne može biti kraći od petnaest dana niti dulji od mjesec dana, svim vjerovnicima športskog kluba-udruge za natjecanje.

Dakle, moguće je da se u petom krugu pojavi unos u pravima, tj. vjerovnici Udruge će moći uplatiti dionice zamjenom tražbina vjerovnika za ulog u š.d.d. Ukoliko dođe do petog upisnog kruga preoblikovatelj (NK "Zadar" Zadar) će o tome prikladno i pravodobno obavijestiti zainteresirane subjekte.
Unos u stvarima kao i preuzimanje stvari u konkretnom preoblikovanju se ne događa niti predviđa. Posebna plaćanja i naknade nisu predviđeni.

Najveći iznos troškova preoblikovanja (osnivanja) koji ide na teret društva je najviše do 450.000,00 (četristopedesettisuća) kn uvećano za PDV, što se odnosi na usluge financijske institucije kod koje se obavlja uplata dionica, trošak javnobilježničkih usluga, možebitni troškovi izrade revizorskih izvješća, troškovi oglašavanja, troškovi sazivanja i održavanja osnivačke skupštine i troškovi povezani s upisom š.d.d.-a u Sudski registar, te troškovi odvjetničkih usluga.
Osnivačka skupština bit će sazvana putem dnevnih novina koje se distribuiraju na cijelom području RH, te putem službene web stranice kluba, barem 15 dana prije njenog odražavanja.
Obveza upisnika prestaje 31. ožujka 2012. godine.



U Zadru, 13. siječnja 2012. godine


NK „Zadar“ Zadar
zastupan po punomoćnicima iz

OD KORLJAN & PARTNERI d.o.o. Zadar

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.