Trgovački sud odlučio: ‘Nova zora’ u stečaju
Piše: Slobodna Dalmacija | Objavljeno 12.1.2012 u 12:55.
ZDNews.hr

Foto: Slobodna Dalmacija


U srijedu je na Trgovačkom sudu Zadar donesena odluka o otvaranju stečaja nad PZ-om “Nova zora” iz Sv. Filipa i Jakova.

Prethodno je Visoki trgovački sud odbacio zahtjeve “Nove zore” o izuzeću suca Tomislava Jurline i predsjednice suda Ardene Bajlo, te da se odredi drugi sud za odlučivanje o ovom predmetu.

Rasprava o pokretanju stečaja bila je, naime, održana početkom prosinca, a uvjeti za pokretanje stečaja u “Novoj zori” odavno su ispunjeni.

Zadruga je u blokadi koja iznosi 48,5 milijuna kuna, s tim da većinu duga potražuje država, a potraživanja zadruge iznose tri milijuna kuna.

“Nova zora” u vlasništvu ima apartmansko naselje “Croatia” sa 110 apartmana i hotel sa 75 soba, te u izvanjknjižnom vlasništvu 195 hektara poljoprivrednoga zemljišta, s tim da je sve opterećeno hipotekama, a zemljište je u zakupu.

Za stečajnog upravitelja određen je Frane Negro, koji će od upravitelja zadruge Bartola Jelića preuzeti sva četiri pečata tvrtke, utvrditi kakva su prava i obveze zadruge te procijeniti gospodarske aktivnosti koje se moraju nastaviti da se ne ugrožava stečajna masa.

U “Novoj zori” sada je desetak zaposlenih, a oko 70 ih je u tvrtkama koje su zakupile poljoprivredno zemljište ”Nove zore”. Ispitno ročište vjerovnika “Nove zore” sazvano je za konac ožujka.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.