A1 LIGA
Košarkaši Zadra slavili protiv Križevaca rezultatom 83:71
Piše: Ivan Anić | Objavljeno 10.1.2012 u 22:39.
ZDNews.hr

ZDnews


12. kolo A1 košarkaške lige proteklo je dobro za momčad Aleša Pipana iako su otpor suparnika slomili tek u trećoj četvrtini. Nosioci igre i ovaj put su bili Vrbanc, Ivanov i Krapić, a odlične partije također su pružili Delaš, Zadnik i Ramljak, posebice u obrambenom dijelu. Iako su mnogi očekivali dostojan debi Karla Vragovića, Pipan mu je udjelio tek posljednje 4 minute i 40 sekundi, a dojučerašnji Cibonaš se upisao u listu strijelaca i asistenata.

Prvu četvrtinu Pipan je započeo s postavom Delaš, Vrbanc, Ramljak, Ivanov i Krapić, gdje se mladi Ramljak istaknuo čvrstom obranom , a Vrbanc je bio taj koji je poentirao i stvarao najviše problema gostima. Krapić je također imao par izglednih prilika za zabijanje lakih poena, no, u prvom poluvremenu njegovi pokušaji nisu nikako prolazili kroz obruč. Zadranima su kroz cijelu prvu četvrtinu najviše problema stvarali Grgat i Žitko, pa se tako u drugu četvrtinu ušlo sa rezultatom 22:23 u korist Križevacva, od čega je Grgat postigao 7, a Žitko 8 poena, dok je kod Zadrana Vrbanc zabio 13. Valja napomenuti da je polovicom četvrtine ušao i Zadranin Ivan Mikulić koji je brzom tranzicijom radio probleme Delašu pa je Pipan bio primoran uvesti Zadnika koji je agresivnom obranom uspio usporiti tempo kojeg je Mikulić nametnuo.

U drugu četvrtinu Križevčani ulaze bolje, a najviše problema kroz cijelu četvrtinu stvara mladi Ivan Buva, 205 centimetara visok, ali vrlo pokretan centar, inače član Hrvatske reprezentacije U20. Postiže 5 uzastopnih poena, a neumorni Žitko dodaje još dva za prvo veće vodstvo križevaca, 24:30. Zadrani se vraćaju preko Vrbanca na minus 3, no, Buva svojim desetim poenom, na koliko je i stao, diže prednost na plus 5, a Gligora tricom dovodi goste na već velikih 9 razlike, pa je 4 minute i 45 sekundi do odmora na semaforu stajalo 29:38 u korist Križevaca. Do kraja četvrtine igralo se “koš na koš“, a Grgat šutom za tri poena u zadnjim sekundama odvodi Križevčane u svlačionicu sa prednošću od 9 poena, 36:45.

Svi ljubitelji sporta su u sportskim prijenosima mnogo puta čuli već klišej frazu “igrači su u svlačionici dobili jezikovi juhu“, a upravo ta fraza jedina objašnjava ono što se u nastavku utakmice događalo. Treću četvrtinu Pipanovi igrači ušli su motivirano i agresivno s jasnim ciljem, na licima se vidjela želja za deklasiranjem ekipe Tihomira Bujana, a možemo slobodno reći da su u tome i uspjeli. Cijela ekipa igrala je timski, obrana je djelovala strašno i moćno, a u napadu su sudjelovali svi što je rezultiralo tek prvim poenima gostiju nakon 7 minuta igre i krajnjim rezultatom od 27:6, odnsono 63:51 s koliko se ušlo u posljednju četvrtinu.

Iako su stvorili prednost, igrači Zadra se ne opuštaju ni u četvrtoj četvrtini pa Žitko zabija tricu preko ruke tek nakon tri minute igre, što su ujedno bili i prvi poeni gostiju. Zadar polovicom četvrtine odlazi na velikih 18 razlike, a od tad utakmica kreće u jedan revijalan ton. Priliku dobiva i Karlo Vragović koji je imao malo problema pokušavajući pratiti hitronogog Mikulića, no, napadački je njegova izvedba bila korektna obzirom da je uspio organizirat tek 4-5 napada. Iako Grgat nije usporavao tempo do zadnje sekunde utakmica je završila u korist Zadra rezultatom 83:71.

Statistika:

KK ZADAR - KK KRIŽEVCI 83-71 (22-23, 14-22, 27-6, 20-20)

KK Zadar: Zadnik 2, Smolić 1, Ivanov 14 (9 sk.), Vragović 2, Olivari, Radić 4, Šango 2, Delaš 7, Ramljak 4, Krapić 14 (9 sk.), Batur 7, Vrbanc 26.

KK Križevci: Glavinić 4, Ivandić, Gligora 6, Sertić, Čušek 2, Žitko 19, Hrkač 1, Mikulić 2, Svoboda, Zrnić, Buva 10, Grgat 27 (8 sk.).

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.