PRIMJER ŽELJKA LUKAŠEVIĆA KAKO SE BANKE NAPLAĆUJU
"Kad banke gube, onda nema ovrhe!"
Piše: Slobodna Dalmacija | Objavljeno 10.1.2012 u 14:25.
ZDNews.hr

Željko Lukašević: Kad banke gube, onda nema ovrhe! / CROPIX Foto: Slobodna Dalmacija


Građani svaki dan iznova otkrivaju na kakve su se sve načine banke dosjetile naplatiti svoje usluge. S jednim zanimljivim primjerom obratio nam se Zadranin Željko Lukašević, kojemu su i Fina i banka sjele na račun.

- Bio sam sudužnik kolegici za stambeni kredit u Splitskoj banci. No kako je “Pevec” u kojem je radila otišao u stečaj, ona više nije mogla plaćati kredit pa je zatražila produženje roka isplate. Umjesto takvog rješenja, sudužnicima su preko Fine blokirani svi računi - kaže Lukašević.

Njemu su s računa u Privrednoj banci odmah pokupili dvije tisuće kuna, koliko je tada imao, i račun mu je blokiran. No tijekom blokade računa, kad mu je saldo bio nula, banka i dalje uredno opterećuje račun raznim mjesečnim članarinama, za korištenje interneta za plaćanje računa i slično, iako Lukašević nije mogao ni lipu dignuti s računa. A nije mogao ni uplatiti za pokrivanje minusa u koji je gurnut jer mu je Fina blokirala račun.

Pred Božić dobiva opomenu da odmah plati 161,78 kuna plus zateznu kamatu i troškove opomene od 50 kuna. U protivnom su mu zaprijetili otkazom ugovora o tekućem računu i pokretanje ovršnog postupka naplate!

- Za te razne članarine i “usluge” koje su mi obračunali, iako mi je saldo nula, sad mi prijete ovrhom, a kad se na njihovim dionicama i fondovima gubi i preko sto posto, onda nema nikakve ovrhe. Na ovaj sam način izgubio dvije tisuće eura. Moja nula na računu, dakle, nije nula, nego je minus koji banka ovrhom naplaćuje, a ja nemam načina za povrat njihovih loših equity i stock fondova - kaže Lukašević.

Banka je, naravno, angažirala odvjetničko društvo, koje će također naplatiti svoje usluge. Čini se da nema druge nego novac čuvati u čarapi.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.