ŽUPANIJSKI SUD U ZADRU
Zlatku Lisici pravomoćno potvrđena oslobađajuća presuda
Piše: ZDNews | Objavljeno 10.1.2012 u 12:27.
ZDNews.hr

Zlatk Lisica Foto: Dalmacijanews.com


Na Županijskom sudu u Zadru, nakon više od godinu dana, drugostupanjski sud pravomoćno je oslobodio 34-godišnjeg Zlatka Lisicu kojega se teretilo za dva pokušaja iznude. Presuda Lisici izrečena je sredinom prosinca 2010. godine na Općinskom sudu u Zadru, a nakon završetka procesa, sudac Ivica Marinović slučaj je zatvorio za javnost, pa se tako objašnjenje presude nije moglo znati. No, ono što se zna je to da je Lisica oslobođen radi nedostatka dokaza.

Podsjetimo, Zlatko Lisica bio je uhićen krajem kolovoza 2010., zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela pokušaja iznude. Nakon kriminalističkog istraživanja, bio je priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zadru, Borisu Babiću, te mu je nakon saslušanja određen pritvor. Lisica se u prisutnosti svog odvjetnika branio pred istražnim sucem kazavši mu kako nije u pitanju nepostojeći dug, a na teret mu se stavljalo i to da je počinio kazneno djelo iznude s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist na ime nepostojećeg, odnosno vraćenog duga tijekom mjeseca kolovoza, te da je više puta prijetio smrću 25-godišnjaku i njegovom ocu.

Nakon što se Lisica pojavio ispred obiteljske kuće u gradskom predjelu Ploča, zatražio je novac, pa je tada i uhićen. Policija je u automobilu Lisice pronašla i pištolj za koji nije imao dozvolu. Pištolj mu je oduzet, a protiv njega je podnesen i optužni prijedlog zbog ilegalnog posjedovanja oružja, no pred istražnim sucem, Lisica je zanijekao da je pištolj njegov. Za vrijeme trajanja istrage, Lisica je u pritvoru zadarskog istražnog centra proveo nepuna četiri mjeseca.

Podsjetimo, Lisica je zadarskoj javnosti poznat po filmskoj pljački koji je prije desetak godina izveo sa svojom suprugom i nekoliko pomagača, kada je iz Dalmatinske banke u Zadru ukradeno više od dva milijuna kuna.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.