NAJBOLJI NFS DO SAD
Recenzija: Need for speed: The Run (PS3)
Piše: L. Arbanas | Objavljeno 6.1.2012 u 22:07.
ZDNews.hr

Need for Speed: The Run Foto: NFS


Need for Speed: The The Run je 18. naslov Need for Speed serijala koji je razvijen je od strane EA Black Box, a ovaj, kao i sve dosadašnje naslove, objavio je Electronic Arts. Novi NFS prvo je izdan u Sjevernoj Americi 15. studenog 2011, a u ostatku svijeta 18. studenog iste godine. Na početku igre, preuzimate ulogu Jacksona "Jacka" Rourka. Da bi se izbavio iz mafijaških ralja, jedini način je biti prvi u utrci od San Francisca do New Yorka.

Igru započinjete tako da se budite u Porscheu dok vas neprijatelji pokušavaju likvidirati, vi izlazite kroz razbijeno prednje staklo automobila i bježite. Nakon toga, Jack ulazi u Audi i počinje bijeg. Put vas vodi do tračnica gdje morate stisnuti gas i preletiti preko tračnica, a vlak u tom trenutku pogađa vaše neprijatelje. Dolazite u garažu gdje možete birati između BMW-a, Forda, Nissana i ostalih automobila. Ukoliko želite stići do New Yorka, morat ćete proći razne tipove utrka. Ono što je bitno naglasiti u cijeloj priči je to da u igri nemate saveznika, prepušteni ste sebi i cesti, a protivnika je preko 250.

Sve što trebate su vozačke vještine koje trebate znati koristiti u utrci. U vožnji, igrači sudjeluju u zabranjenom svijetu utrka. U igri postoji preko 300 kilometara staze, što je tri puta više od kilometraže prisutne u The Runovom prethodniku, Hot Pursuitu. Upravo The Run predstavlja najveću i najopsežniju igru u cijelom NFS serijalu do sad, te je radi svog modela vožnje igru najlakše opisati kao miks između Shifta i Hot Pursuita.

Automobile otključavate sakupljanjem iskustvenih bodova, no u utrkama automobile možete mijenjati na benzinskim postajama, što je ipak malo nerealno. Najdetaljniji i najautentičniji automobili u igru su Porsche 911 Carrera's i Pagani Huayra.

Što se tiče modifikacija, tu je klasično dodavanje body kitova, kao što su Aero i Pack setovi, koji, naravno, utječu na aerodinamiku i na perfomanse automobila. Sve u svemu, radi se o dosad najboljoj igri iz NFS serijala.

Ocjena: 8,5/10

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.