HUMANITARNI KOŠARKAŠKI TURNIR U BASKETU
Mosa Fowiki prva "Tri kralja"
Piše: R.I. | Objavljeno 6.1.2012 u 21:30.
ZDNews.hr

Mosa Fowiki Foro: N.G


Humanitarni košarkaški turnir u basketu 3 na 3, koji se na blagdan Sveta tri kralja odigrao u Klasičnoj gimnaziji Ivana Pavla II., osvojila je momčad Mosa Fowiki u sastavu Marko Škara, Božo Škara, Marino Pantalon i Hrvoje Ćuška, a njihov je i najbolji igrač turnira Hrvoje Ćuška.
Mosa Fowiki u finalu su pobjedom 21:13 protiv Bilog Briga, za kojega su igrali Dinko Kamber, Boris Kovačević, Jure Bačić i Ivan Kaštropil, potvrdili svoju kvalitetu te su turnir osvojili sa šest pobjeda i impozantnom koš razlikom 90:48.

U utakmici za treće mjesto medalju su osvojili Gladijatori, koji su igrali u sastavu Toni Barić, Marko Atelj i Niko Kurta, pobijedivši s 15:13 Domagoja Brzića, Nevena Vlakića, Ivana Dellaviu i Josipa Bračića, koji su nosili ime Zig Zag. Najveće iznenađenje turnira priredili su novinari Zadarskoga lista Drago Bajković, Andrija Dešpoja, Roman Morović i Sebastian Govorčin, koji su svojom pobjedom 15:11 iz natjecanja za medalje izbacili jedne od favorita, momčad Brodarice, koja je igrala u sastavu Ante Rubeša, Darko Melnik, Jure Dvornik i David Gunjević.

Pokal za najboljega tricaša osvojio je Jure Bačić iz Biloga Briga, koji je u finalnom pripetavanju bio bolji od Bože Škare iz Mosa Fowikija. Nagradu za fair-play zaslužio je sudački par Roko Hordov i Dino Nekić, koji su sudili rekordnih 26 susreta.

Kvaliteta turnira bila je na visokoj razini i želim čestitati organizatorima na vrhunskoj organizaciji. Mislim da je najbolji igrač naša cijela ekipa. Nadamo se da ćemo se i dogodine ovdje pojaviti te da će turnir postati tradicionalan jer nam je svima drago pomoći – rekao je najbolji igrač turnira Hrvoje Ćuška.

Naša želja da se pridonese predstavljanju Fonda Klasične gimnazije Ivana Pavla II. za pomoć učenicima slabijega imovnog stanja u cijelosti je ostvarena. Naši prijatelji poduprli su turnir a posebno zahvaljujemo medijima, koji su nam dali veliki prostor. Fond se i dalje može pomagati na žiro-račun 2407000-1100039151, poziv na broj 02 0419320 – kazao je David Gunjević, organizator turnira, student kineziologije i bivši učenik Klasične gimnazije Ivana Pavla II.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.