Započela devetnica ususret svetkovini svete Stošije
Piše: Zadarski List | Objavljeno 6.1.2012 u 11:42.
ZDNews.hr

Foto: Zadarski List


Danas na svetkovinu Bogojavljenja - Sveta Tri kralja, zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić predvodi misno slavlje u katedrali sv. Stošije u Zadru, koje je započelo u 11 sati.

Time ujedno započinje i devetnica ususret svetkovini svete Stošije, zaštitnice Zadarske nadbiskupije. Sveta mise u katedrali služit će se još i u 18 sati. U duhovnoj pripremi za svetkovinu sv. Stošije, misna slavlja u njezinoj katedrali tijekom devetnice započinju u 18 sati, a hodočaste vjernici gradskih župa prema rasporedu.

U subotu 7. siječnja hodočaste župe Puntamika, Diklo i Kožino. U ponedjeljak 9. siječnja u devetnici sudjeluju vjernici župa Belafuža, Plovanija i Bokanjac, a utorak 10. siječnja - župe Smiljevac, Ploče i Dračevac Zadarski.

Vjernici župa sv. Stošije, sv. Šime i Arbanasa zadarskoj zaštitnici hodočaste u srijedu 11. siječnja. U četvrtak 12. siječnja u devetnici sudjeluju župe Bili brig i Stanovi, a u petak 13. siječnja - župe Voštarnica i Relja.

Nakon svetih misa tijekom devetnice, vjernici se mogu pomoliti ispred sarkofaga svete Stošije, kao i na grobu blagopokojnih nadbiskupa zadarskih.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.