EGAL UTAKMICA ZAVRŠILA REZULTATOM 92:86
FOTO GALERIJA - Tijesna pobjeda Zadra u Sukošanu
Piše: Ivan Anić | Objavljeno 4.1.2012 u 20:06.
Vragović je dobio desetak minuta, razigravački je bio solidan i korektan, bez puno „silovanja“ lopte, no, u obrambenom dijelu mu je mnogo problema stvarao Petković, kao i svima.
ZDNews.hr

Ante Delaš Foto: Fabio Šimićev


FOTOGALERIJU S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE!

Iako su mnogi mislili da će utakmica protiv GKK Šibenik proći u revijalnom tonu to zapravo i nije bilo tako. Šibenčani su se pokazali kao vrlo čvrsta momčad s par pojedinaca koji su tokom cijele utakmice zadavali probleme košarkašima Zadra, stoga ne čudi da su u Kupu Krešimira Čosića izbacili momčad Sonik Puntamike. Drezga i Petković su jednostavno bili nerješiv problem za svoje čuvare što je rezultiralo neizvjesnom egal utakmicom u kojoj je na kraju, uzdajući se ponajviše na iskustvo i širinu klupe, slavio Zadar sa 92:86.

Prvu četvrtinu Šibenik otvara sa 4:0, no, onda na scenu stupa Delaš sa 7 uzastopnih poena, od čega jednom tricom, te asistencijom za Krapića. U toj četvrtini Vrbanc je dodao 5 poena, Ivanov 4, no, Drezga i Petković bili su od samog početka jako raspoloženi i motivirani pa se u drugu četvrtinu otišlo sa 21:22 u korist Šibenika. U minutama odmora između četvrtina Aleš Pipan inzistira prvenstveno na obrani, te na spuštanju lopte visokim Zadrovim igračima jer Šibenčani u svom rosteru i nemaju klasičnu “peticu“.

Drugu četvrtinu bolje otvara Šibenik, a u prilog im je išlo i 3-4 sporne odluke sudačkog para Hordov-Hordov nakon kojih je klupa Zadra doslovno poludjela, a sam Pipan je zvao oba suca na razgovor u više navrata žaleći se na suđenje. U jednom trenutku Šibenik je imao čak +8, no onda su krenuli Batur i Vrbanc , a valja naglasiti da se tad iskazao i Zadnik koji je brzom tranzicijom izluđivao Šibenčane te tako omogućavao svojim suigračima lake poene iz kontranapada. Na samom kraju Batur zabija tricu za 42:44, Šango polaže na Zadnikovu asistenciju za izjednačenje, a Petković uzima zadnji napad, iznuđuje osobnu pogrešku i zabija jedno slobodno bacanje za krajnih 44:45.

Nakon odmora Šibenik opet bolje ulazi u utakmicu, a igrači Aleša Pipana još uvijek nemaju rješenja za Drezgu i Petkovića. Na pola četvrtine Šibenčani vode rezultatom 52:59, a treneru Zadra kao sol na ranu dolazi ozljeda Gorana Vrbanca koji je nakon jednog duela ostao ležati na podu, te na kraju izašao s terena šepajući što je ujedno bio i kraj utakmice za njega. Umjesto Vrbanca ulazi sjajni Delaš koji nije uopće igrao u drugoj četvrtini, zabija tricu i daje par asistencija visokim igračima Zadra, Ivanovu, Radiću i Krapiću koji su se i ovu utakmicu iskazali, prije svega borbenošću. Njima se priključuje i Batur sa par poena pa se u četvrtu četvrtinu odlazi s vodstvom Šibenika 66:69.

Zadnju četvrtinu otvara Zadnik dalekometnim šutom za dva poena( nagazio crtu) koji je oduševio publiku. Zatim zabija Krapić, Radić silovito zakucava, a Zadnik još jednom polaže iz kontre za vodstvo od +5 poena. No, Šibenčani preko Drezge u samo dva napada vračaju stvari na početak, odnosno na -1. Tad se ukazuje Krapić koji dva puta polaže za ponovnih +5, no Šibenčani se još uvije drže u egalu preko Drezge i visokih igrača kojih je večeras išao šut. Batur zabija koš i iznuđuje slobodno bacanje koje realizira, te je na semaforu 84:80, no, Petković pronalazi pod košem Sandrića, koji je također odigrao maestralnu partiju, a na tribini se već osjeća lagana nervoza. Osjećaj nervoze je kratko trajao jer sljedeći napad sa zvukom sirene Zadnik zabija tricu i Zadar odlazi na +5 minutu prije kraja. I kad su gledatelji odahnuli sve na početak tricom vraća nezaustavljivi Drezga. Ta trica je očito naljutila Krapića koji sa dva uzastopna polaganja na asistencije Zadnika i Delaša, 10 sekundi prije kraja, postavlja rezultat 92:85. Šibenčani su do kraja još uspjeli realizirat još jedno slobodno bacanje tako da je utakmica završila rezultatom 92:86.

Trener Aleš Pipan je, uz pripremu momčadi za drugu polusezonu A1 lige, utakmice u Sukošanu klasificirao i kao provjeru za Karla Vragovića. Cibonaš je dobio desetak minuta, razigravački je bio solidan i korektan, bez puno „silovanja“ lopte, no, u obrambenom dijelu mu je mnogo problema stvarao Petković, kao i svima.

Nakon utakmice smo od Gorana Vrbanca saznali da se ne radi o ozbiljnoj ozljedi, već da ga je samo zaboljelo koljeno nakon čega ga Pipan, obzirom na njegove prijašnje ozljede, nije htio više stavljati u igru.

FOTOGALERIJU S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.