Novogodišnjih gostiju u Zadru dosta, ali ne i previše
Piše: Zadarski List | Objavljeno 4.1.2012 u 11:47.
ZDNews.hr

Zadarski List


Doček Nove godine u Zadar je i ove godine privukao brojne goste. No, doznajemo, njihov broj nije bio veći nego proteklih godina.

U hotelima je tradicionalno bilo najviše gostiju iz Italije, a po brojnosti su ih slijedili Slovenci i domaći gosti.

Prema izjavama hotelijera, važnije od samog broja gostiju jest to što su njihove reakcije na smještaj i organizaciju dočeka bile pozitivne. Zvonko Šupe, direktor Turističke zajednice Grada Zadra, napominje da bi turista vjerojatno bilo i više da je termin dočeka bio povoljniji.
Bez spektakularnih brojki

- Podatke o popunjenosti još nismo dobili, a imat ćemo ih kroz dan ili dva. No pretpostavljam da to neće biti neke spektakularne brojke. Naime, zbog toga što je doček bio sa subote na nedjelju teško su gosti blagdane mogli spojiti u neki manji odmor pa u tom smislu Božić i Nova nisu pali u najpovoljnijem terminu. Upravo zbog ovih okolnosti pretpostavljam da je samo Istra, a zbog blizine Italije, imala dobre rezultate, kazao je Šupe.

Organizirani dočeci Nove godine u hotelima i ove su godine privukli brojne goste.

Jedno od najpopularnijih mjesta za doček u Zadru tradicionalno je hotel Kolovare u kojemu su uz bogat novogodišnji stol i živu glazbu Novu godinu dočekali brojni Zadrani te gosti iz Hrvatske i inozemstva.

Hrvoje Šestan, direktor hotela Kolovare, izjavio je da su ovogodišnji doček i popunjenost hotela za blagdane bili u granicama očekivanog.

- Najviše je bilo gostiju iz Italije, ali je bilo i dosta Slovenaca te gostiju iz raznih dijelova Hrvatske. Tu su naravno bili i gosti koji svaku Novu godinu dočekuju kod nas, što je pokazatelj kvalitete. Mogu reći da je doček prošao fenomenalno, a popunjenost je bila na razini prošlih godina, kazao je Šestan.
"Last minute" rezervacije

Raznovrstan zabavni program organiziran je i u Falkensteinerovim hotelima na Boriku i na Punta Skali.

- Ove godine Falkensteiner hoteli pripremili su doček u novootvorenom Hotelu & Spa Iadera u Punta Skali i u Hotelu Club Funimation Borik u Zadru. Hotel Funimation već tradicionalno priprema doček Nove godine te je najviše gostiju bilo iz Hrvatske i Slovenije, zatim Austrije, Italije i Njemačke. Slična situacija bila je i u Hotelu & Spa Iadera. Trend je posljednjih godina da se gosti na putovanja odlučuju u posljednji trenutak, tako da su i rezervacije stizale 'last minute'. Međutim, zadovoljni smo postignutim rezultatima s obzirom na to da se u Hrvatskoj, kao i u zemljama regije osjeti kriza. Doček Nove godine u oba hotela prošao je u odličnoj atmosferi, večer je obilježena probranim gastrodelicijama, velikim vatrometom i nagradnom tombolom. Mnogi od gostiju koji su bili na dočeku u našim hotelima stalni su gosti i više puta godišnje posjećuju naše hotele, što pokazuje da su zadovoljni i ponudom i uslugom, kazala je Barbara Grgurević iz marketinga Falkensteinera.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.