Akcija Vikend rezultirala kontrolom 403 vozila
Piše: R.I. | Objavljeno 4.1.2012 u 10:28.
ZDNews.hr

Zadarski List


Proteklog vikenda (30.i 31. prosinca i 1. siječnja) policijski službenici PU zadarske su, tijekom provođenja akcije Vikend, kontrolirali 403 vozila i vozača, a poduzeli su 112 represivnih mjera.

Alkotestirano je 108 vozača, od čega su njih 3 bila pod utjecajem alkohola, 5 bez položenog vozačkog ispita, 9 bez tehničkog pregleda i registracije,a 1 vozač se zatekao u vozilu bez osiguranja. 10 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 34 su zatečena u nepoštivanju prometnog znaka, dok je 1 je upravljao vozilom za vrijeme zabrane. Iz prometa je isključeno 8 vozača i 9 vozila, a u tom se vremenu dogodilo 12 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba smrtno stradala.

U petak, 30. prosinca, oko 22.45 sati, na Jadranskoj cesti u Zadru, 19-godišnji vozač, bez vozačke dozvole i kacige, upravljajući neregistriranim mopedom, pod utjecajem alkohola od 1,44 promila, prošao je raskrižjem dok mu je bilo upaljeno crveno svjetlo. Protiv njega je podnesen optužni prijedlog iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.