U prodaji markica za besplatno cijepljenje protiv HPV-a
Piše: Slobodna Dalmacija | Objavljeno 3.1.2012 u 19:22.
ZDNews.hr

Foto: SD


S prvim danom 2012. godine u optjecaj je puštena doplatna marka čije je tiskanje inicirala Liga protiv raka Zadar.

Markica s motivom mimoze ima nominalnu vrijednost od 1,55 kuna, a sav prihod od njezine prodaje namijenjen je kupovini cjepiva protiv HPV-a.

- Cijepljenje protiv HPV virusa, koje se preporučuje mladim djevojkama kao prevencija u zaštiti od raka maternice, u Zavodu za javno zdravstvo Zadar košta 900 kuna. Mi ćemo sakupljeni novac donirati Zavodu koje će na taj način moći osigurati određen broj besplatnih cjepiva - kazao je Vladislav Tomčuk, tajnik Lige protiv raka Zadar.

Doplatna marka Lige protiv raka u prodaji će, na šalterima Hrvatske pošte, biti do kraja 2012. godine.

- Inicijativu smo davno pokrenuli, smatrajući je korisnom, a našu zamisao o tiskanju doplatne marke prihvatila je Liga protiv raka Hrvatske. Tako je odlučeno da će peta godina obilježavanja Dana mimoze biti upravo simbol toga cvijeta na poštanskoj marki. Vjerujemo da će građani podržati ovu inicijativu i da će se prikupiti sredstva za što veći broj cjepiva, stoga i pozivam Zadrane da pomognu akciju - rekao je Tomčuk.

U planu je i organizacija predavanja o cjepivu i njegovim učincima. Cijepljenje se prvenstveno preporuča mlađim djevojkama, a u Zadru se obavlja Zavodu za javno zdravstvo.

Uz pomoć ove akcije bit će cijepljen znatno veći broj djevojaka, s obzirom da neće trebati platiti 900 kuna za tri uobičajene doze.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.