RADOVI BI TREBALI BITI GOTOVI DO 15. SVIBNJA
Stanari ulice Put Bokanjca ogorčeni i izolirani
Piše: Ivan Anić | Objavljeno 3.1.2012 u 14:48.
Gotovo cijela ulica je raskopana, građanima je onemogućen pristup dvorištima pa su automobile primorani parkirati kod „susjeda“ udaljenih i nekoliko stotina metara
ZDNews.hr

Put Bokanjca - radovi Foto: ZDNews


Tragom dojava ogorčenih stanara ulice Put Bokanjca izašli smo na teren i vrlo brzo shvatili kakve im je probleme prouzročila izgradnja kolektora visokih zona. Gotovo cijela ulica je raskopana, građanima je onemogućen pristup dvorištima pa su automobile primorani parkirati kod „susjeda“ udaljenih i nekoliko stotina metara, do kuća dolaze raznim alternativnim putovima, a veliki problem stvara i blato koje u kišnim danima ne mogu zaobići. No, ni blato ni nedostatak parkirnog prostora nije toliki problem, a o svemu nam je više posvjedočio i Vjekoslav Galić, dugogodišnji stanar navedene ulice.

Vjekoslav Galić- Živim na Putu Bokanjca već 35 godina i nikad dosad nismo bili suočeni s ovakvom situacijom. Konkretno, ja se i ne bunim toliko jer znam da će po završetku radova sve biti bolje pa se stoga valja strpjeti, no, ima ovdje mnogo stanara u poodmaklim godinama kojima izoliranost stvara veliki problem u slučaju da im pozli. Hitna pomoć ne može doći, a da bi vas netko odvezao do doktora treba hodati po kamenjaru i blatu kako bi došao do automobila – govori nam Galić.

Sljedeći sugovornik na kojeg smo naišli nije htio otkriti puno ima i prezime, ali nam je također posvjedočio o nekim problemima koje im stvara otvoreno gradilište.

- Uz blato koje prouzrokuje, kiša napuni i crne jame koje su otvorene pa to zna jako smrdjeti, a treba ih redovito i crpiti. Još jedan problem su stvarali mladići kroz ovo blagdansko razdoblje jer su bacali petarde u otvore pa bi to bile strašne detonacije koje zasigurno nisu prijale starijim stanovnicima – otkriva nam M.M.

Uz Put Bokanjca, zatvorena je i zapadna strana ulice Benka Benkovića, no, stanari navedene ulice mogu ubrzo očekivati kraj radova i puštanje ulice u promet, već krajem siječnja kako su najavili iz Gradske uprave. Obzirom da se rok za otvaranje te prometnice već zna, kontaktirali smo dogradonačelnika Darka Kasapa koji nam je otkrio i rok za puštanje u promet kompletne ulice Put Bokanjca, ali i mnogo više.

- Radovi na ulici Put Bokanjca će biti završeni do 15. svibnja kad je krajnji rok. Ja znam da su stanari već pomalo ogorčeni i znam da im izoliranost jako smeta, ali valja naglasiti da se radi o projektu vrijednom 50 milijuna kuna, te da je to najveći infrastrukturalni projekt u Zadru. To je, mogu slobodno reći, kralježnica sustava fekalnih i oborinskih voda, a u projektu sudjeluju još i Svjetska banka te Hrvatsek vode, što dovoljno govori o samom značaju za cijeli grad. I ovim putem bih zamolio građane da se strpe jer će po završetku projekta zasigurno biti zadovoljni. Naime, uz priključak za plin i vodoopskrbnu cijev, na ulici će biti postavljena i nova javna rasvjeta kao i nogostup koji će zasigurno olakšati mnogima kretanje, a pogotovo mališanima i školarcima - rekao je Kasap za kraj.

Kliknite ovdje za fotogaleriju.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.