RADOVIMA NIKAD KRAJA
Četvrta faza radova vrijedna je 9,5 milijuna kuna
Piše: Zadarski list | Objavljeno 3.1.2012 u 10:56.
ZDNews.hr

Radovi na Putu Bokanjca Foto: Zadarski list


Sljedećeg tjedna počinje četvrta faza radova na izgradnji kolektora visokih zona Zadra, zbog koje će za sav promet biti zatvorena Ulica Domovinskog rata od novoizgrađenog rotora kod Bussines centra do Ulice Edvina Androvića. Početak radova u Ulici Domovinskog rata najavio je zadarski dogradonačelnik Darko Kasap, pojašnjavajući da je četvrta faza radova na izgradnji kolektora visokih zona grada, vrijedna 9,5 milijuna kuna.

- Paralelno s radovima na Putu Bokanjca i Ulici Benka Benkovića počinjemo sa četvrtom fazom izgradnje kolektora visokih zona grada. Četvrta faza ide Ulicom Domovinskog rata, od rotora do Puta Stanova. Kako je riječ o velikoj i zahtjevnoj dionici, radove smo podijeliti u tri etape, od rotora do Androvićeve, od Androvićeve do Splitske i od Splitske do Puta Stanova, kaže Darko Kasap, dodajući da će se s kolektorom raditi kompletna infrastruktura i rekonstruirati raskrižje Splitske ulice i Ulice Domovinskog rata, što će potrajati do ljeta.
Plinofikacija i nogostup

Zbog zatvaranja Ulice Domovinskog rata očekuju se poteškoće u prometu, s kakvim se već godinu dana bore stanovnici Puta Bokanjca i okolnih prometnica. Na Putu Bokanjca radovi se nastavljaju, kao i u Ulici Benka Benkovića.

- Još je sa zapadne strane zatvorena Ulica Benka Benkovića, dakle do Lidla. Radovi napreduju prema planu, tako da računamo da će do kraja siječnja Ulica Benka Benkovića biti otvorena za promet. Na Putu Bokanjca, koji je sada zatvoren od križanja s ulicama Franje Petrića i Hrvatskog sabora, dakle sve do semafora, radovi se nastavljaju do ljetnih mjeseci, kada bi konačno trebali biti završeni, govori Kasap, dodajući da Bokanjac dobiva kompletno novu insfrastrukturu.

Nova infrastruktura na Putu Bokanjca podrazumijeva priključke za plin i nogostup od križanja s Hrvatskim saborom do Ulice Benka Benkovića. Radovi na Putu Bokanjca u pojedinim etapama ometali su stanarima dolazak do njihovih kuća, no to je sada na dionici od Franje Petrića do Veterinarske stanice riješeno. Za stanare Puta Bokanjca, prometnica je otvorena, dok će svi ostali morati pričekati završetak radova, što se očekuje do početka lipnja ove godine.

Otkup zemljišta

- Kad Put Bokanjca i Ulica Domovinskog rata budu završeni, u planu je prva i druga faza izgradnje kolektora visokih zona grada. Prva faza ide od samog uređaja Centar do Ante Starčevića, a druga od Ante Starčevića do Puta Stanova.

Druga, najzahtjevnija faza izgradnje kolektora visokih zona grada, ostavljena je za 2013. godinu. Prolazit će Stadionskom ulicom, odnosno Ulicom Hrvoje Ćustića, koja je problematična zbog otkupa zemljišta, kaže dogradonačelnik Kasap, vjerujući da bi se to moglo riješiti do 2013. godine. Kasap kaže da bi se rješenjem Stadionske ulice zaokružio cjelokupni projekt izgradnje kolektora visokih zona grada, koji je vrijedan 50 milijuna kuna.

Inače, izgradnja kolektora visokih zona grada, druga je faza projekta Jadran, tzv. potprojekt Zadar. Projekt se zajednički financira iz sredstva supsidijarnog zajma, 25 milijuna kuna, Hrvatskih voda, 6,4 milijuna kuna, Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, 12 milijuna kuna i jedinica lokalne samouprave.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.