Ingrid Antičević Marinović rekorderka po broju postavljenih pitanja
Piše: Zadarski list | Objavljeno 2.1.2012 u 17:54.
ZDNews.hr

Ingrid Antičević Marinović Foto: 24sata.hr


Vijećnici i vijećnice Gradskog vijeća u 2011. su pitanja gradonačelniku Zvonimiru Vrančiću postavljali tijekom 10 aktualnih sati, no tonski zapisi s dvije posljednje sjednice održane u prosincu još uvijek nisu dostupni u obliku zapisnika. Tijekom osam aktualnih sati, prema zapisnicima dostavljenim iz gradske uprave, vijećnici su ukupno postavili 143 pitanja i iznijeli 31 inicijativu.

Sedam SDP-ovih vijećnika i vijećnica ukupno je postavilo 61 pitanje, a osam HDZ-ovih koji su se na aktualnom satu javili za riječ - 31 pitanje. Dvojica vijećnika DSU-a ukupno su postavila 22, a HNS-ov dvojac 17 pitanja. U prosjeku su, po broju postavljenih pitanja najuspješniji DSU-ovci koji su po vijećniku imali 11 pitanja, a na drugom mjestu SDP-ovci su prestigli s HNS-ovce s 8,7 u odnosu na 8 i pol pitanja po vijećniku. Uzevši u obzir samo vijećnike koji su postavljali pitanja, prosjek HDZ-ovih vijećnika je nešto ispod 4 pitanja po vijećniku. U "pojedinačnoj konkurenciji" s 13 postavljenih pitanja, na prvom mjestu su Ingrid Antičević-Marinović (SDP), Ivo Gregov (HNS) i Josip Vlahović (DSU), a s 12 pitanja drugo mjesto dijele SDP-ovci Željko Mikin i Irena Dragić (SDP), dok je na „nepodijeljenom" trećem mjestu njihova stranačka kolegica Omerka Šarić-Frantin koja je imala 11 pitanja.

Željko Perović (DSU) postavio je 9 pitanja. Sedam pitanja imali su Sabina Glasovac (SDP), Nedjeljko Pavlović (HDZ) i Duško Vuković (HSU), a pet HDZ-ovci Tatjana Smith Savić (HDZ), Rade Šimičević (HDZ) i Denis Karlović (HDZ). Četiri pitanja postavili su Marija Pletikosa (HDZ), Željko Ivančević (SDP) i Vesna Sabolić (HNS), dok je Željko Predovan (HSLS) to učinio triput. Josip Klišmanić (HDZ), Svemir Bašić (HDZ), Šime Vulelija (SDP) i Danijel Segarić (HSS) imali su po dva pitanja, a jednom je pitanje postavio Branko Dukić (HDZ).
Najviše inicijativa Predovan, Sabolić i Vuković

Osim predsjednika Gradskog vijeća Živka Kolege (HDZ), koji obnaša poziciju s koje nije uobičajeno postavljati pitanja, bez pitanja su, u razdoblju dostupnom za analizu, bili i nestranački vijećnik Damir Kasap, Rade Škarica (HSP) i HDZ-ovci Danijel Telasmanić, Milan Drača i Petar Špika koji je, međutim, podnio jednu inicijativu. Najviše inicijativa, po tri, iznijeli su Željko Predovan (HSLS), Vesna Sabolić (HNS) i Duško Vuković (HSU). Po dvije inicijative imali su DSU-ovci Josip Vlahović i Željko Perović, HDZ-ovci Marija Pletikosa, Svemir Bašić, Nedjeljko Pavlović, Tatjana Smith Savić i Rade Šimičević te članice SDP-a Omerka Šarić-Frantin i Sabina Glasovac. Jednu inicijativu iznijeli su Branko Dukić (HDZ), Petar Špika (HDZ), Danijel Segarić i (HSS) i Ingrid Antičević-Marinović (SDP).

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.