Amerikanac preko Facebooka našao donora bubrega i spasio si život!
Piše: Index.hr | Objavljeno 2.1.2012 u 9:58.
ZDNews.hr


38-GODIŠNJI Damon Brown bio je na listi za transplantaciju bubrega, međutim stanje mu je bilo sve lošije dok je čekao pravog donora, a to čekanje moglo se odužiti i na nekoliko godina. Unatoč tome što mu je, kako je sam kazao za američke medije, bilo vrlo neugodno sa svojim problemom izlaziti u javnost, uz pomoć obitelji na Facebooku je otvorio posebnu stranicu Damon Kidney kako bi preko nje pokušao pronaći odgovarajućeg donora. Stranicu su "šerali" svi njegovi prijatelji i link slali svima koje poznaju. Nakon nekoliko tjedana, Damonu se osmjehnula sreća. Poznanica, ne prijateljica već samo poznanica njegove supruge, odlučila mu je dati svoj bubreg!

"Rekla mi je da nije bubreg za mene već za moju djecu jer ona zaslužuju imati oca", kazao je Brown, otac dvoje djece u dobi od 3 i 5 godina.

45-godišnja donorica Jacqueline Ryall komentirala je kako je imala potrebu pomoći Brownu jer je zahvalna što je ona zdrava te da nema djece, a Damon i Bethany imaju prekrasnu djecu. "Meni je dobro u životu i osjećam da to moram nekako vratiti", dodala je Jacqueline te izrazila nadu kako će se i drugi ljudi ugledati na nju.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.