Iranska mornarica uspješno testirala dva dalekodometna projektila
Piše: Index.hr | Objavljeno 2.1.2012 u 9:56.
ZDNews.hr

Foto: Index (AFP)


IRANSKA novinska agencija IRNA izvijestila je kako je Iran nakon današnje ranije najave, posljednji dan vojnih vježbi koje su počele prije deset dana uspješno proveo testiranje dva projektila dalekog dometa, priopćio je zamjenik mornaričkog zapovjednika.

Zamjenik mornaričkog zapovjednika Mahmoud Mousavi rekao je kako su uspješno ispaljena dva projektila dalekog dometa Qader, što na iranskom znači sposoban. Tim testiranjem Iran je dokazao kako je sposoban uništiti američke i izraelske vojne baze na Bliskom Istoku, prenosi Reuters.

Unatoč velikim tenzijama i pogoršanju odnosa sa Zapadom Iran je prije deset dana u međunarodnim vodama istočno od Hormuškog tjesnaca, strateškog morskog prolaza za trgovinu naftom, počeo s vojnim vježbama. Također, iz Teherana je stigla prijetnja kako će u slučaju novih sankcija tjesnac biti zatvoren.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.